Tartă cu limetă

20 ianuarie 2018   Rețete

Încearcă această reţetă de tartă în serile de iarnă! Aroma ei plăcută îi va aduce împreună pe toţi ai casei!

Ai nevoie de

Pentru aluat

200 g făină

50 g zahăr

1 vârf cuţit sare

1 lingură apă rece

1 ou

100 g unt

Pentru umplutură

4 ouă

300 g zahăr

400 g iaurt

2 linguri griş

2 plicuri zahăr vanilat

1 limentă

1 plic tort-gelee

zahăr vanilat

Preparare

Pentru aluat, omogenizezi făina cu untul până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi pe rând, zahărul, sarea, oul şi apa. Frămânţi şi dai aluatul la frigider 2 ore. Întinzi o foaie din el, o aşezi într-o tavă tapetată şi o înţepi din loc în loc.

Amesteci brânza cu ouăle, iaurtul, grişul şi vanilia. Întinzi compoziţia aceasta peste aluat, nivelezi şi o dai la cuptor până se rumeneşte. După răcire, tai rondele subţiri limeta, iar rondelele pe jumătate. Tai tarta în triunghiuri şi, fără a le scoate din tavă, aşezi pe fiecare rondelele de limetă, apoi un strat de tort-gelee pregătit conform instrucţiunilor. La final, pudrezi cu zahăr.

Mai multe