9 reţete originale cu lămâie

1 67589 original jpg jpeg

Lămâia nu e bună doar în limonadă, ci şi în multe alte preparate "de casă". Iată câteva idei originale!

Obţine un excelentceai aromat,după cum urmează:fă o infuzie dintr-o lingură de ceai negru,în care introduci un beţişor de scorţişoară,o felie de lămâie şi miere,după gust.

Taie o lămâie în două şi pune-o în tăviţa pentru cuburi de gheaţă. Toarnă apă deasupra,lasă la congelator. Obţii cuburi cu gust de lămâie,numai bune de folosit în sucuri răcoritoare sau în ceaiul rece!

Obţine un dressing deliciospentru salată folosind următoare reţetă:câteva linguri de ulei de măsline,zeamă de lămâie,usturoi pisat,piper negru,sare grunjoasă şi ierburi aromatice.

Un alt dressing,de folosit la salate cu cartofi:zeamă de lămâie în iaurt degresat,condimente după gust... şi gata!

Potenţează aromele muştaruluişi îmbogăţeşte-i zestrea de vitamină C adăgând câteva picături de lămâie.

Fă o supă-cremădin linte galbenă,în care adaugi un vârf de praf de curcuma,sare,ulei de măsline,şi zeamă de lămâie. E excelentă atunci când eşti răcită!

Găteşti paste? Adaugă usturoi pisat,zeamă de lămâie,ulei de măsline extravirgin şi frunze mărunţite de busuioc proaspăt. Teribil de bun şi de sănătos!

Stoarce o lămâie peste orezul fiert. Vei observa că boabele capătă un gust deosebit.

Taie o lămâie în două,presară peste sare grunjoasă,şi freacă cu ea pielea,în  zonele unde sunt acumulări de celule moarte – coate,genunchi. Rezultatele sunt surprinzătoare!