Tartă cu pepene
Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TARTĂ
Ai nevoie de
Pentru aluat:250 g făină120 g unt1-2 linguri zahăr pudră1 praf de sare2 ouă1 lingură apă rececoaja de la ½ lămâie bioPentru cremă30 g unt40 g făină2 ouă100 g zahăr250 ml lapte2 plicuri zahăr vanilatPentru decor250 g pepene galben, fără sâmburi, tăiat felii1 plic tort-geleecoaja de la ½ lămâie şi 1 lime bio
Amesteci făina cu zahărul, adaugi untul moale, ouăle, apa şi coaja de lămâie şi frămânţi bine. Laşi aluatul deoparte o oră, acoperit. Îl întinzi într-o foaie rotundă, pe care o aşezi într-o formă de tartă, îmbrăcând şi marginile. Îl înţepi din loc în loc.
Pentru cremă, freci untul, îl amesteci cu făina şi îl pui pe foc mic. Apoi torni laptele, amestecând continuu, până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc şi îl laşi la răcit. Ulterior, încorporezi ouăle şi cele două feluri de zahăr. Torni compoziţia peste blat. Dai tava la cuptor până când tarta s-a rumenit. O laşi la răcorit.
Prepari tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj. Aşezi pe toată suprafaţa tartei felii de pepene şi le acoperi cu tort-gelee. O poţi decora cu coaja de lămâie şi lime, tăiată fâşiuţe. Dai la frigider câteva ore.