Tartă cu pere caramelizate
Pentru aluat: 200 g făină / 100 g unt / 1 ou / un praf sare / 2 linguri lapte rece Pentru umplutură: / 2 kg pere / 250 g zahăr / 160 g unt / 1 lămâie / 50 ml apă
Cum se prepară
Pentru aluat,amesteci ingredientele cu mixerul sau cu mâna până devin o compoziţie nisipoasă. Dacă aluatul nu se leagă,adaugi 2 linguri de lapte. Dai compoziţia la frigider pentru 30 de minute.
Pentru umplutură,cureţi perele de coajă,cotor şi căsuţa cu seminţe,le tai felii şi le stropeşti cu zeama de lămâie.
Într-o tigaie,topeşti untul cu zahărul. Adaugi 50 ml apă şi le laşi să fiarbă până devin o pastă caramelizată.
Într-o tavă unsă cu un pic de unt,întinzi aluatul de tartă peste care torni caramelul amestecat cu perele. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 45 de minute.