Tartă cu pere

4 iulie 2018   Rețete

Încearcă un răsfăţ culinar cu pere, care îţi va satisface instant pofta de ceva dulce. E un desert uşor de pregătit şi nu necesită foarte mult timp.

Dificultate mediePreparare 1 h1 TARTĂ

Ai nevoie de:

300 g biscuiţi digestivi

150 g unt moale

300 g cremă de brânză

6 linguri zahăr

250 ml frişcă lichidă

20 g gelatină

100 ml lapte

300 g pere

100 g zahăr

10 g gelatină

Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci bine cu unt. Pui compoziţia într-o tavă rotundă, cu fund detaşabil, îl întinzi uniform, îl presezi şi-l dai la frigider. Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi încorporezi frişca bătută separat. Dizolvi gelatina în laptele călduţ, apoi o omogenizezi în cremă, mixând continuu. Întinzi crema peste blat şi o dai din nou la rece. Pentru decor, speli şi cureţi de coajă perele. Păstrezi 1-2 pere pe care le feliezi. Pui zahărul peste perele rămase şi tăiate cubuleţe. Le ţii pe foc 10 minute, apoi le răceşti. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, apoi o amesteci uşor cu perele. Torni  jeleul peste tort, îl întinzi în strat uniform. Aşezi feliile de pere şi decorezi după imaginaţie. Ţii la frigider peste noapte sau măcar 2 ore.

Mai multe