Tartă cu pere
Încearcă un răsfăţ culinar cu pere, care îţi va satisface instant pofta de ceva dulce. E un desert uşor de pregătit şi nu necesită foarte mult timp.
Dificultate mediePreparare 1 h1 TARTĂ
Ai nevoie de:
300 g biscuiţi digestivi
150 g unt moale
300 g cremă de brânză
6 linguri zahăr
250 ml frişcă lichidă
20 g gelatină
100 ml lapte
300 g pere
100 g zahăr
10 g gelatină
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci bine cu unt. Pui compoziţia într-o tavă rotundă, cu fund detaşabil, îl întinzi uniform, îl presezi şi-l dai la frigider. Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi încorporezi frişca bătută separat. Dizolvi gelatina în laptele călduţ, apoi o omogenizezi în cremă, mixând continuu. Întinzi crema peste blat şi o dai din nou la rece. Pentru decor, speli şi cureţi de coajă perele. Păstrezi 1-2 pere pe care le feliezi. Pui zahărul peste perele rămase şi tăiate cubuleţe. Le ţii pe foc 10 minute, apoi le răceşti. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, apoi o amesteci uşor cu perele. Torni jeleul peste tort, îl întinzi în strat uniform. Aşezi feliile de pere şi decorezi după imaginaţie. Ţii la frigider peste noapte sau măcar 2 ore.