Ţi-a rămas friptură? Nu o arunca! Pregăteşte o delicioasă bundincă de cartofi cu pui

10 octombrie 2018   Rețete

Ţi-a rămas friptură de aseară, dar nu ştii ce să faci cu ea? Nu o arunca! Poţi pregăti o delicioasă budincă de cartofi cu pui pentru care nu ai nevoie de multe ingrediente şi pe care o pregăteşti foarte uşor! 

Ingrediente:

- pui la cuptor

- 5-6 cartofi medii 

- 1/2 ardei rosu

- pătrunjel verde

- sare , piper, boia dulce , busuioc uscat 

- 3 ouaă

- 3 linguri smântână

- 50g unt pentru uns tava

- 100g caşcaval

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se pun la fiert şi se pun la fiert. Până aceştia sunt gata, tăiem cubuleţe pieptul de pui şi ardeiul roşu.

Într-un bol batem cele 3 ouă cu puţină sare, punem şi smântâna, amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm pieptul de pui cu ardeiul şi puţin pătrunjel verde. Amestecăm până omogenizăm bine totul.  

Ungem o tavă cu unt şi pe pereţii acesteia şi aşezam cartofii fierţi, pe care i-am scurs de apă şi pe care îi condimentăm după gust. Peste cartofi, adăugăm compoziţia de ouă cu carne şi nivelam frumos toată suprafaţa şi la final presărăm jumătate din cantitatea de caşcaval râs.

Dăm tavă la cuptor pentru cca.20 minute, scoatem tavă, presărăm restul de caşcaval şi mai lăsăm tavă încă 5 minute în cuptor.

Poftă bună!

Sursă: bucătăras.ro / Foto: retetemerisor.ro

Mai multe