Cum să nu mai arunci mâncare

1 74088 original jpg jpeg

Să arunci mâncarea nu e numai pierdere de bani, ci şi de timp şi energie. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să nu mai arunci banii la gunoi.

Verifică frigiderul şi cămara

Înainte de a face lista de cumpărături,verifică ce rezerve ai în cămară şi frigider,ca să nu cumperi ceva ce deja ai acasă.

Fă lista de cumpărături ţinând cont de ce ai de gând să găteşti în următoarele zile. Nu te lăsa tentată de promoţiile din magazine,chiar dacă ţi se par chilipiruri,unele produse probabil nu-ţi sunt de folos în viitorul apropiat.

Congelează în loc să arunci

Ai impresia că doar carnea sau legumele se păstrează în congelator? Ei bine,înainte de a te grăbi să arunci resturile de mâncare,gândeşte-te dacă nu pot fi congelate şi consumate mai târziu.

  • Cafeaua preparată se toarnă în tăviţa de cuburi şi poate fi folosită la răcirea cafelei de dimineaţă sau la prepararea unei ice coffee.
  • Jumătăţile de ceapă,ardei gras sau alte legume se pun în congelator şi se folosesc data viitoare când găteşti.
  • Dacă a rămas o cantitate mică dintr-un fel de mâncare,pune-o într-o casoletă cu capac şi bag-o la congelator. Va fi foarte bună într-una din serile în care vii obosită de la serviciu  şi nu ai chef să prepari ceva de mâncare.

Foloseşte tot ce cumperi

În fiecare gospodărie rămâne pâine pe care de obicei o aruncăm. Iată câteva sugestii de folosire a resturilor de pâine:o tai cubuleţe şi o coci în cuptor. Obţii crutoane gustoase,numai bune pentru supe,sau le poţi da prin maşină şi obţii un pesmet proaspăt. Din feliile de pâine care nu mai e proaspătă poţi prepara o budincă.

Dacă ai cumpărat mai multă pâine,păstrează surplusul în congelator. Când vrei s-o foloseşti,o laşi să se dezgheţe pe un prosop de bumbac.

Foloseşte fructele care s-au înmuiat sau au început să se strice curăţând părţile afectate şi preparând din bucăţile sănătoase sucuri sau compot.