Tocăniţă de soia
Dacă ţii post şi nu ştii ce reţete să mai pregăteşti, atunci această reţetă de tocăniţă de soia e cea mai bună idee.
Dificultate medie
Preparare 30’
2 porţii
Ai nevoie de
100 g soia cuburi
100 g alune
3 cepe tăiate julien
15 g ghimbir curăţat şi feliat
2 căţei usturoi mărunţiţi
3 ardei iuţi uscaţi
sare, după gust
piper, după gust
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Fierbi cuburile de soia conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs. Prăjeşti alunele, la foc mic, 3-4 minute, şi le aşezi pe hârtie absorbantă. Adaugi cuburile de soia în tigaie, până se pătrund, le iei de pe foc şi le laşi la scurs. Căleşti în acelaşi ulei ceapa, ghimbirul, usturoiul şi ardeii iuţi. Pui din nou soia în tigaie, potriveşti gustul cu sare şi piper, amesteci şi adaugi arahidele, mai laşi 2 minute şi opreşti focul.