Tocăniţă de vită

24 ianuarie 2018   Rețete

Chiar dacă te afli sau nu la regim, un preparat uşor de digerat şi cu un conţinut caloric scăzut te va ajuta să te simţi bine. Şi nu te gândi că este mai puţin gustos, dimpotrivă!

Dificultate medie/ Preparare 1h 30’ / 4-5 porţii

Ai nevoie de

800 g carne de vită, tăiată cubuleţe3 morcovi, tăiaţi rondele2 cepesare, după gustpiper, după gust2 foi dafin1 linguriţă boia dulce2-3 căţei de usturoi, pisaţi½ linguriţă zahăr brun500 ml bere neagră

Mod de preparare tocăniţă de vită

Pui carnea la fiert în apă atât cât să o acopere cu două degete. Spumezi de câte ori este nevoie. Între timp, tai legumele. Adaugi legumele, dafinul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul şi zahărul în vasul în care a fiert carnea, după ce apa a scăzut. Torni berea şi acoperi. Laşi pe foc până capătă consistenţa unei tocane.

Pentru a se îmbina şi mai bine aromele, dai tocăniţa la cuptorul încins 15-20 de minute.

Mai multe