Tocăniţă aromată
Ai nevoie de:/ 500 g carne de viţel / 4 cepe / 8 cartofi / 2 linguri bulion / 6-7 căţei de usturoi tocaţi / 1 cană de apă fierbinte sau supă de legume / sare / piper / ulei / pătrunjel / 1 foaie dafin / folie de aluminiu de la Fino
Cum se prepară:
Torni ulei într-un vas şi prăjeşti carnea tăiată în bucăţi. Le ţii până se rumenesc. Le scoţi şi pui ceapa. Laşi până devine sticloasă, apoi adaugi bucăţile de carne şi foaia de dafin. Torni o cană de apă fierbinte sau de supă de legume şi acoperi.
Laşi să fiarbă. Încerci şi, dacă intră uşor furculiţa în carne, adaugi bulionul. Amesteci, potriveşti de sare, piper şi presari usturoiul, după care dai vasul la cuptor pentru 15 minute, acoperit cu folie de aluminiu de la Fino. Scoţi folia de aluminiu de la Fino şi mai ţii 5 minute.
Separat, speli cartofii şi îi fierbi. Îi scoţi,îi laşi la răcit,îi cureţi de coajă şi îi tai după dorinţă.
Serveşti tocăniţa cu sos însoţită de cartofi, presărată cu pătrunjel tocat.