Tort cu foi de miere, cel mai savuros desert
Pentru o seară festivă, găteşte acest tort care nu este complicat de făcut, iar gustul te va cuceri instantaneu. Decorul e la alegere, dar noi îţi sugerăm să alegem steluţe din marţipan.
Ai nevoie de
Pentru blat:
700 g făină, 200 g zahăr, 110 g unt, 1 linguriţă bicarbonat,1 linguriţă oţet, 2 ouă, 2 linguri miere.
Pentru cremă:
1 kg smântână, 300 g zahăr pudră, 100 g pesmet, 200 g nuci măcinate.
Mod de preparare
Baţi ouăle, adaugi zahărul şi mierea, apoi omogenizezi. Încorporezi untul, pui crema pe foc mic şi amesteci constant până se topeşte untul şi compoziţia devine lichidă. Dai deoparte, adaugi bicarbonatul stins cu oţet şi făina, treptat.
Frămânţi până când obţii un aluat omogen, pe care-l împarţi în şapte bucăţi egale. Întinzi foi rotunde din aluat, de aceeaşi mărime. Coci fiecare foaie, separat, pe spatele tăvii, apoi le laşi la răcit.
Pentru crema de smântână, amesteci smântâna cu zahărul şi 100 g nuci până se omogenizează, fără să se transforme în frişcă. Pentru a asambla tortul, suprapui foile şi le ungi pe fiecare cu cremă de smântână. Ultimul strat trebuie să de cremă.
Prăjeşti separat restul de nuci şi pesmetul şi le amesteci. Presari peste tort, inclusiv pe margini, şi decorezi după imaginaţie.
1 tort
Preparare 2 h
Dificultate mare