Găluşte cu miere şi caise

1 50430 original jpg jpeg

Deoarece caisele au gust dulce , miros aromat, sunt sănătoase şi bogate în vitamine iar mierea are numeroase calităţi şi poate vindeca multe afecţiuni care apar vara , astăzi vă recomandam un desert foarte gustos.

Pregătire:25 minuteFierbere:20 minuteDificultate:mică

Ingrediente

12 caise mici

6 linguri zahăr brun

1 lingură scorţişoară măcinată

250 g brânză de vaci bine scursă

50 g unt

2 linguri zahăr

50 g griş

100 g făină

1 gălbenuş

1 esenţă de vanilie

miere

   Se freacă spumă untul cu zahărul. Se adaugă treptat grişul,brânza sfărâmată cu furculiţa (sau trecută prin sită),apoi esenţa de vanilie şi  gălbenuşul. Se frământă cu mâna,adăugând treptat făina,până se obţine un aluat omogen şi elastic,care se lasă la frigider circa 20 de minute.

    Se despică caisele în două,fără a se desface de tot,se scot sâmburii şi în locul lor se pune puţin zahăr brun şi scorţişoară măcinată. Se lasă să stea câteva minute astfel pentru a se îndulci şi aromatiza.

   Se întinde aluatul în foaie,pe planşetă şi se împarte în 12 pătrate. În fiecare pătrat se pune câte o caisă,se înfăşoară  bine în aluat şi se modelează între palme sub formă rotundă.

 Separat,se pune apă la fiert într-o oală mare. Când apa începe să clocotească,se adaugă,una câte una,caisele îmbrăcate în aluat şi se lasă să fiarbă,la foc mic,până se ridică la suprafaţă. Se scot cu spumiera într-un castron,se adaugă miere de albine peste ele şi se servesc după răcire.

  În loc de miere,găluştele se pot tăvăli prin pesmet rumenit în unt,la fel ca şi găluştele cu prune. Preparate astfel,se servesc calde.