Tort cu pişcoturi şi jeleu de pepene verde

15 august 2018   Rețete

Dificultate medie / Preparare 1 h 15ʹ / 1 TORT

Ai nevoie de

Pentru blat3 foi de napolitană 200 g pişcoturiPentru jeleu 6 foi gelatină500 g pepene verde fără seminţe200 ml apăPentru glazură400 g zahăr pudră4 linguri zeamă de lămâiePentru cremă150 g zahăr pudră200 g unt moale4 linguri laptePentru decor150-200 g pepene galben, tăiat în formă de sfere mici

Mod de preparare:

Pentru jeleu, amesteci pulpa de pepene cu apa şi o aşezi pe foc. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet, apoi o încorporezi în compoziţia de pe foc şi când dă primele semne că începe să fiarbă o dai deoparte şi o laşi la răcit.

Între timp, prepari crema. Mixezi untul până devine pufos, apoi, cu o spatulă, încorporezi zahărul, în ploaie. Torni laptele, în fir subţire, şi amesteci, până când obţii o cremă. O laşi la rece.

Pentru glazură, amesteci zahărul cu zeama de lămâie până obţii o pastă lichidă. Într-o formă de tort cu inel detaşabil pui o foaie de napolitană, apoi aşezi, din loc în loc, pişcoturile. Torni jeleul şi repeţi procedura cu celelalte straturi. Întinzi glazura şi îmbraci tortul de jur împrejur cu jumătate din cremă. Îl decorezi cu crema rămasă şi cu biluţele de pepene, după imaginaţie.

Mai multe