Tort cu rom

1 53952 original jpg jpeg

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 200 g zahăr pudră, 5 picături esenţă de rom Dr. Oetker, 150 g migdale măcinate, 150 g făină, 2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker.

Pentru umplutură:1 l smântână pentru frişcă (30-35% grăsime),1 linguriţă cacao Dr. Oetker,1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,40 g zahăr pudră,1 fiolă (2 ml) esenţă de rom Dr. Oetker,2 plicuri întăritor de frişcă Dr. Oetker

Pentru sirop: 200 ml apă,2 linguri zahăr,1 fiolă (2 ml) esenţă de rom Dr. Oetker

Pentru decor: cacao,fulgi de ciocolată

Cum se prepară:

1 Pentru aluat,se bat spumă gălbenuşurile cu zahărul pudră şi cu esenţa de rom. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează uşor în compoziţia de gălbenuşuri. Se amestecă migdalele cu conţinutul celor două plicuri de pudding şi cu făina şi se încorporează în compoziţia de ouă. Se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 55 de minute. Se lasă la răcit şi se taie în trei pe orizontală.

2 Pentru umplutură,se bate bine smântâna cu zahărul vanilat,cacaua,zahărul pudră,esenţa şi cele două plicuri de întăritor de frişcă. Pentru sirop,se fierbe apa cu zahărul şi la final se adaugă esenţa de rom. Se însiropează fiecare bucată de blat şi se umple cu trei sferturi din cremă. Se îmbracă tortul cu crema rămasă şi se ornează cu fulgi de ciocolată şi cu cacao.