Tort de bezea cu mandarine, reţeta pas cu pas
Crocant la exterior şi moale la interior, acest tort îţi va încânta papilele gustative.
Ai nevoie de
Pentru foi
4 albuşuri
250 g zahăr pudră
Pentru cremă
500 ml frişcă lichidă
1 ½ pliculeţe întăritor frişcă
esenţă de vanilie
200 g feliuţe mandarine
2-3 linguriţe zeamă lămâie
Pentru decor
100 g fulgi migdale
Pentru foi, pui albuşurile cu zahărul într-un vas, la foc mic şi amesteci până când se topeşte.
Pasul 2
Dai vasul la o parte, torni conţinutul într-un castron şi îl mixezi până obţii o spumă tare.
Pasul 3
Întinzi bezeaua obţinută în două tăvi în care ai aşezat 2 hârtii de copt, decupate, în prealabil, în formă de cerc cu diametrul de 22-26 cm. Le dai pe rând, la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. După ce le scoţi, laşi foile să se răcească.
Pasul 4
Mixezi 3 minute frişca împreună cu esenţa de vanilie, lămâia şi întăritorul pentru frişcă. Întinzi jumătate din cremă pe prima foaie de bezea şi aşezi, din loc în loc, feliuţele de mandarine. Pui a doua felie, ungi cu crema rămasă, aşezi mandarinele şi ornezi cu fulgi de migdale.
Preparare 2h 30'
1 tort