Pandişpan cu bezea

1 77332 original jpg jpeg

Pregăteşte pentru cei care-ţi trec pragul casei acest desert cu struguri şi bezea!

Ai nevoie de

Pentru blat

6 ouă

6 linguri făină

6 linguri zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

6 linguri iaurt gras

1 linguriţă praf de copt

boabe de struguri

Pentru bezea

4 albuşuri

200 g zahăr

zahăr pudră, pentru decor

Preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu esenţa de vanilie, adaugi iaurtul, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Adaugi albuşurile, cu mişcări uşoare, de sus în jos.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată, apoi pui din loc în loc boabe de struguri. Dai tava la cuptor aproximativ 20 de minute.

Pentru bezea, pui pe foc albuşurile şi zahărul şi amesteci până când se topeşte acesta din urmă. Dai vasul la o parte de pe foc şi baţi albuşurile spumă tare. O pui în poş, scoţi tava din cuptor şi decorezi prăjitura. Dai din nou tava la cuptor până când se rumeneşte bezeaua. Laşi prăjitura să se răcorească înainte să presari zahăr pudră.