Tort „Pădurea neagră“ – Deliciul suprem

9 august 2017   Rețete

Un desert inedit, cu un aspect pe măsură, tortul „Pădurea Neagră“ va fi arma ta secretă la orice ocazie deosebită. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem, însă te avertizăm, nu va ramâne prea mult timp în farfurie.

Ingrediente

Pentru blat 

250 g făină 

400 g zahăr

75 g pudră de cacao

2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

118 ml lapte

240 ml lapte bătut

240 ml apă caldă

2 ouă

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru siropul de cireşe 

100 g zahăr 

118 ml apă

60 ml lichior de cireşe

Pentru crema de frişcă

700 g smântână pentru frişcă

30 g zahăr pudră

Pentru învelişul de ciocolată

250 g ciocolată neagră

Pentru decor 

550 g cireşe, fără sâmburi, tăiate pe jumătate 

1 baton ciocolată neagră

extra cireşe

Află cum se pregăteşte deliciosul tort pe clickpoftabuna.ro.

Sursa foto: taste.com

Mai multe