Zacuscă şi murături ca la mama acasă. Cele mai bune reţete şi trucuri de preparare

29 octombrie 2020   Rețete

La raionul de conserve din supermarketuri găseşti tot ce vrei, de la zacuscă şi murături până la compoturi şi dulceţuri. Dar parcă nimic nu se compară cu cele făcute în casă, după reţetele mamei sau bunicii.

Conservele făcute în casă se pot condimenta după propriul gust, eşti sigură de ce pui în ele, sunt mai sănătoase şi clar au alt gust! Iată câteva reţete şi trucuri de preparare, oferite de click.ro!

Citeşte şi

Cea mai uşoară reţetă de zacuscă pentru sezonul rece. Zacusca de ardei capia este delicioasă

Compoturile

Se pot conserva la borcan aproape toate fructele. Se aleg cele frumoase, tari, nevătămate, se spală şi se curăţă de sâmburi. Apoi se pregăteşte o cantitate potrivită de apă cu zahăr după gust, care se dă în clocot. Aici se opăresc fructele, fără a le lăsa să se înmoaie, le treci printr-un jet de apă rece şi le pui apoi în borcane. Apa cu zahăr se fierbe circa 5 minute, apoi se toarnă peste fructele din borcane, care trebuie să fie acoperite în totalitate. Ca să nu se spargă borcanele din cauza temperaturii, pune sub ele o cârpă. Poţi condimenta compoturile cu zeamă şi felii de lămâie, cu mentă sau cu batoane de vanilie.

Află aici trucuri pentru orice tip de conserve pe care vrei să le ai în cămară în sezonul rece!

Mai multe