Cea mai uşoară reţetă de zacuscă pentru sezonul rece. Zacusca de ardei capia este delicioasă
Spre deosebire de zacusca pe care o prepari an de an, în mod tradiţional, zacusca de ardei capia are un gust deosebit şi nu-ţi ia mult timp s-o pregăteşti.
Ingrediente
2 kg ardei capia roşii
2 kg ceapă
1 kg gogoşari
1,5 kg roşii
400 ml ulei
sare, după gust
Mod de preparare
Coace ardeii capia, pune-i într-un vas, presară puţină sare grunjoasă, acoperă-i cu un capac şi dă-i deoparte 10 minute. Curăţă-i de coajă, de cotoare şi de seminţe şi rupe-i în fâşii.
Curăţă ceapa şi gogoşarii, ceapa o tai julien, iar gogoşarii bucăţi, apoi pune-i în blender şi pasează-i bine. Curăţă roşiile de cotoare şi pasează-le şi pe ele în blender.
Într-un tuci sau o oală de fontă, pune uleiul la încălzit, adaugă ceapa şi căleşte-o la foc mediu 20-25 de minute. Adaugă gogoşarii şi mai fierbe 20 de minute. Pune ardeii capia şi roşiile pasate, condimentează cu sare, după gust, şi continuă să fierbi, amestecând constant. Zacusca este gata când a scăzut şi s-a îngroşat.
Transfer-o în borcane sterlizate şi fierbe-le pe baie de aburi 20-30 de minute.
Din numai patru tipuri de legume, ulei şi sare îţi faci o zacuscă foarte bună, pentru care te vei felicita în sezonul rece care se apropie.
FOTO: Shutterstock