Berlin, un oraş care trebuie vizitat

8 februarie 2018   Travel

Berlin este unul dintre oraşele din Germania care se remarcă prin arhitectură, cultură, artă, muzică şi, bineînţeles, prin parcursul istoriei. În Berlin se întâmplă întotdeauna ceva, acesta fiind unul dintre motivele pentru care ar trebui să vizitezi oraşul.

Berlin este oraşul care are peste 170 de muzee, este un loc al artei şi al artiştilor, dar iată care sunt cele mai reprezentative puncte de atracţie:

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg este situată lângă Zidul Berlinului. Zidul Berlinului a fost bariera care a împărţit oraşul în două cu mulţi ani în urmă. Acest zid era denumit Zidul de protecţie anti-fascist, iar construcţiile au început în 1961. Astăzi este unul dintre cele mai importante şi vizitate monumente din Berlin, fiind în acelaşi timp şi cel mai uimitor şi frumos punct de reper al oraşului. Recomandat este să vizitezi Poarta Brandenburg seara, deoarece este luminată şi se vede mult mai frumos decât în timpul zilei. Priveliştea va fi mult mai puternică.

Insula Muzeelor

Insula Muzeelor este unul dintre cele mai cunoscute centre culturale din Europa, iar muzeele sunt cele mai frumoase din lume. Având cele mai mari grădini zoologice, insula muzeelor este un loc minunat pentru a vedea multe lucruri distractive, dar şi pentru a împărtăşi o experienţă de neuitat cu familia. Este o atracţie turistică pentru oameni de toate vârstele.

Parcul Tiergarten

Cel mai mare parc din Berlin este Tiergarten. Acesta este considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din interiorul unui oraş european. Este un loc plin de viaţă, plus că reprezintă o oază de verdeaţă pentru stilul de viaţă foarte aglomerat din oraş.

Memorialul Holocaustului

O altă atracţie este Memorialul Holocaustului, care îi reprezintă pe evreii care şi-au pierdut viaţa în timpul regimului nazist, în procesul de exterminare ordonat de Adolf Hitler.

Berlinul are o istorie lungă pentru viaţa de noapte palpitantă. Săli de concerte, baruri, saloane, cluburi - toate tipurile de petreceri din întreaga lume, aşteptându-te să le vizitezi.

;

Mai multe