Întăreşte imunitatea

Scorţişoara este sursă importantă de antioxidanţi puternici, cum sunt polifenolii şi proantocianidinele (vitamina P). Aceşti compuşi luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi în organism. Bea apă cu scorţişoară pentru a întări sistemul imunitar, pentru că scorţişoara are proprietăţi antifungice, antibacteriene şi antivirale care protejează corpul de diverse afecţiuni.

Ameliorează crampele menstruale

Această băutură naturală pe bază de scorţişoară poate fi băută în anumite perioade din lună. Femeile care se confruntă cu crampe în timpul menstruaţiei pot bea un pahar cu apă călduţă şi o lingură scorţişoară pudră, pentru a ameliora durerea. Scorţişoara are proprietăţi analgezice şi anticoagulare, care sunt foarte bune pentru controlul fluxului sănătos şi care previn în mod eficient formarea cheagurilor de sânge.

Combate durerea de dinţi

Scorţişoara poate ameliora şi durerea de dinţi. Acest condiment are proprietăţi antifungice care acţionează asupra zonei afectate de durere, ameliorând-o. De fapt, stomatologii uneori recomandă pacienţilor să bea un pahar de apă cu scorţişoară pudră pentru a preveni durerea.

Previne afecţiunile dermatologice

Se pare că atunci când bei un pahar de apă călduţă cu scorţişoară este îmbunătăţită textura pielii. Poate nu ştiai, dar scorţişoara pudră este sursă importantă de antioxidanţi şi fibre. Fibrele ajută la eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel afecţiunile dermatologice care pot să apară.

Îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină

Insulina este unul dintre cei mai importanţi hormoni din corpul nostru, jucând un rol vital în transportul zahărului în sânge şi în celule. Scorţişoara poate reduce uimitor rezistenţa la insulină, plus că ajută hormonul să-şi îndeplinească mai bine funcţia.

Credit foto: www.7-min.com