Alergiile apar în momentul în care persoana inspiră, înghite sau intră în contact cu alergenul. Deşi multe persoane asociază primăvara cu sezonul alergiilor şi vara ne putem confrunta cu aceste probleme. Simptomele alergiilor nu sunt tocmai plăcute, de aceea fiecare persoană trebuie să ştie ce îi agravează aceste reacţii pentru a face tot posibilul să evite alergenii. Dacă te pregăteşti de concediu şi îţi este teamă că alergia ţi-ar putea strica distracţia, iată care sunt factorii la care trebuie să fii atent, pentru a evita strănutatul sau ochii roşii! 

Fumul

Nicotina este o substanţă care afectează atât persoanele care fumează, cât şi pe cele din jurul lor. Dacă suferi de alergii, atunci trebuie să ştii că a fi în jurul fumătorilor sau în jurul altor surse de fum îţi poate înrăutăţi starea de sănătate. În general, persoanele care au alergii la ambrozie pot fi sensibile şi la fum. De aceea, ar trebui să stai departe pe cât posibil de acest factor dăunător.

Stresul

Alergiile sunt un răspuns al sistemului imunitar. Atunci când suntem stresaţi, sistemul imunitar este afectat, iar alergiile se pot agrava. Din fericire, poţi controla acest lucru, relaxându-te. Încearcă pe cât posibil să scapi de factorii stresanţi şi să te odihneşti mai mult. În caz contrar, vei fi mai vulnerabil la alergie şi la reacţiile sale.