În cadrul unui interviu, actriţa Carmen Tănase a declarat că ştie foarte bine ce înseamnă să nu mergi la medic, mai ales că şi-a pierdut soţul răpus de cancer, motiv pentru care acum e hotărâtă să se lase pe mâinile medicilor. 
 
”Răgazul acesta l-am folosit să-mi fac toate investigaţiile medicale. Este un cerc vicios programatul la medic. Am profitat de răgazul acesta, mi-am făcut şi eu controale, mă durea spatele, nu mai puteam merge, îmi amorţea un picior, inima îmi fâlfâia. Dar mai am. Am învăţat că trebuie să am grijă”, a spus Carmen Tănase la Antena Stars.

Actriţa Carmen Tănase se bucură de succes, însă viaţa ei nu a fost deloc uşoară, mai ales că şi-a pierdut soţul, marea şi singur iubire: ”Făceam parte cam din aceeaşi meserie şi discutam foarte mult, ne completam în păreri. El era o fire cumpătată, eu vulcanică. El a fost pentru mine şi soţ şi tată şi prieten. Era mai mare ca mine şi odată m-am trezit strigându-l «tată». Se amuza”, a pvoestit cu nostalgie actriţa în emisiunea „Doamne de poveste'.
 
”Totul a fost repede. L-am făcut pe Tudor pentru că şi el îşi dorea un copil, iar eu aveam 27 de ani. La început nu am vrut să mă căsătoresc, să ne lege un act, numai că au intervenit nişte chestii tehnice. Dacă nu aveam buletin, nu puteam să mă mut în Bucureşti. În drum spre ofiţerul stării civile i-am spus că s-ar putea să spun nu. L-am ţinut în şah până acolo. Nici n-am spus «Da» am spus «bineînţeles». Ca să nu fiu ca toată lumea”, spunea Carmen Tănase.
 
În momentul în care a aflat, însă, că soţul ei are cancer, viaţa ei a luat o întorsătură neaşteptată. 
 
”Din păcate am ştiut de la început dar am crezut că există minuni. Exagera mult cu ţigările şi am început să găsesc pe sub pat hârtiuţe cu sânge. El, într-un fel, a ştiut de la început. S-a dus la doctor şi, după rezultat, a trecut pe lângă mine, a intrat în cameră şi nu a mai ieşit câteva ore. A venit apoi la mine şi mi-a spus: «Uite, eu am cancer». A căzut casa pe mine!”, mai povestea actriţa.