Multe dintre personalităţile planetei - politicieni, artişti, oameni de ştiinţă – îşi luau energia din cea mai importantă masă a zilei: micul dejun. Iar productivitatea şi creativitatea lor sunt argumentele pentru importanţa acestei mese. În ceea ce priveşte preferinţele lor culinare, acestea erau departe de a fi plictisitoare.

Victor Hugo - ouă crude

În anii în care a trăit în exil pe insula Guernsey, Victor Hugo a găsit inspiraţie pentru unele dintre cele mai icunoscute romane ale sale, inclusiv „Mizerabilii“. Autorul francez avea o rutină în timp ce locuia pe insulă: se trezea la răsăritul soarelui şi lua un mic dejun format din două ouă crude şi o ceaşcă de cafea rece, înainte de a începe să lucreze.

Albert Einstein - ouă prăjite

Una dintre cele mai strălucite minţi din istorie a fost „alimentată“ de o dietă constantă cu ouă. În cartea „Einstein at Home/Einstein acasă“, menajera fizicianului, Herta Waldow, a dezvăluit că profesorul mânca dimineaţa cel puţin două ouă prăjite, aproape în fiecare dimineaţă. La fel de mult îi plăceau ciupercile şi mierea, după cum scria fosta menajeră.