Sunt oameni care joacă la loterie o viaţă întreagă şi nu reuşesc să câştige nimic. Nu este cazul americancei Joan R. Ginther. Ea a câştigat la o loterie nu o dată, ci de patru ori. De fiecare dată au fost sume mari. Viaţa ei s-a schimbat când a câştigat pentru prima oară nu mai puţin de 5,4 milioane de dolari. A continuat să joace şi a avut surpriza de a mai primi 2 milioane de dolari, 10 ani mai târziu, apoi 3, respectiv 10 milioane dolari. Nu este însă nici pe departe cea mai norocoasă persoană din lume. Descoperă poveştile unora dintre oamenii cei mai încercaţi de viaţă, care au supravieţuit pentru a ajunge să se bucure de câştiguri fantastice la loterie!

Vesna Vulović, singura supravieţuitoare a unei căderi de la înălţime fără paraşută

Ea deţine recordul mondial Guinness pentru faptul că a supravieţuit unei căderi de la o înălţime de 10.160 metri, mai înaltă decât înălţimea Muntelui Everest, fără paraşută.

S-a întâmplat în ianuarie 1972. Vesna, în vârstă de 22 de ani, se afla la bordul zborului JAT Flight 367, ca însoţitoare de bord. Avionul zbura de la Stockholm la Belgrad şi trebuia să facă două escale, la Copenhaga şi la Zagreb. Avionul a ajuns în siguranţă la Copenhaga, unde a a fost schimbat cu altul din care făcea parte şi Vesna.

În timp ce avionul zbura deasupra Cehoslovaciei, o bombă a explodat în portbagaj, avariind avionul. Interiorul avionului s-a depresurizat şi aproape toate cele 28 de persoane aflate la bord au fost împinse în afara avionului.

O succesiune de evenimente miraculoase i-a permis fetei să devină singurul supravieţuitor şi singura persoană care a rămas în viaţă vreodată în urma unei căderi de la înălţime, fără o paraşută.

Arunci când bomba a explodat, ea a fost lovită de un cărucior cu alimente care a prins-o în spatele avionului. Acest lucru a împiedicat-o să fie scoasă din avion ca restul echipajului şi pasagerilor. Apoi, fuselajul în care era prinsă, a căzut într-o zonă împădurită, la marginea unui munte, ceea ce a ajutat la amortizarea căderii. Mai mult, zăpada proaspăt depusă în acea zonă a redus şi mai mult impactul căderii. Vesna suferea de tensiune arterială foarte scăzută. A minţit la interviul său de angajare, pentru a obţine locul de muncă, şi înainte de examenul medical a băut o cantitate mare de cafea. Tocmai această afecţiune a ei a făcut ca inima ei să fie protejată în timpul impactului.

Un localnic ceh a văzut cele întâmplate şi a ajuns rapid la locul prăbuşirii. Din fericire, era un fost medic care activase în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vesna era în viaţă şi ţipa de durere când a găsit-o. Suerise o fractură de craniu şi avea trei vertebre fracturate. De asemenea, avea ambele picioare şi mai multe coaste rupte, plus bazinul afectat serios. Ar fi murit dacă nu ar fi fost medicul care a stabalizat-o şi a menţinut-o în viaţă până a fost dusă de urgenţă la spital. Ea a susţinut că nu-şi aminteşte momentul prăbuşirii, deci nu a avut nicio problemă în a continua să zboare, dar i s-a dat o slujbă de birou. A trăit până la vârsta de 66 de ani.

Frane Selak, cel mai norocos bărbat din lume