Potrivit specialiştilor, mai multe alimente au un aspect puternic asupra pielii şi poate agrave rapid celulita, motiv pentru care ar trebui să le excluzi din alimentaţia ta sau să le înlocuieşti.
 
Descoperă ce alimente agravează celulita, dar şi cu ce le poţi înlocui, mai jos
:
1. Carnea procesată
O singură porţie de şuncă presată, salam, bacon sau cârnaţi din comerţ va conţine 800mg de sodiu, o treime din necesarul zilnic. Dacă te gândeşti că majoritatea persoanelor vor consuma cel puţin dublul porţiei descrise pe ambalaj vei realiza rapid că este foarte uşor să se depăşească necesarul de sare. Poate te întrebi ce legătură are acest lucru cu problema cauzată de celulită. „Din păcate excesul de sodiu nu îţi va afecta numai tensiunea arterială, ci favorizează retenţia de lichide, iar balonarea şi apa în exces vor evidenţia zonele de piele afectate de celulită”, explică dr. Haase.
 
Alternative
Nu trebuie să renunţi la sandvişul tău preferat, ci să faci cumpărături în mod creativ. „Pregăteşte un sandviş care atenuează impactul cărnii procesate folosind felii de castravete, roşie şi frunze de salată verde. Consumă fructe şi legume de-a lungul zilei şi bea des apă pentru a evita retenţia de lichide şi a avea mereu pielea bine hidratată”, recomandă dr. Haase.
 
2. Supa la conservă
Poate fi o soluţie rapidă pentru masa de seară dacă ai avut o zi aglomerată la serviciu, dar conţine foarte multă sare, care va cauza retenţia de apă şi favorizează deshidratarea, intensificând aspectul de „coajă de portocală” al pielii.
 
Alternative
Îţi place foarte mult supa şi este un preparat reconfortant pentru tine la finalul unei zile obositoare sau când este frig afară? Nu trebuie să uiţi de ea, ci să o pregăteşti chiar tu pentru a obţine o variantă cu un conţinut redus de sodiu.
Fierbe legumele, apoi mixează-le, completând totul cu sos de roşii şi oregano sau măghiran. Nu vei regreta schimbarea făcută!
 
3. Sucurile acidulate
Ai observat că aspectul celulitei devine din ce în ce mai neplăcut pe măsură ce înaintezi în vârstă? Acest lucru se întâmplă pentru că producţia de colagen scade progresiv, iar această proteină este esenţială pentru menţinerea unui aspect neted al pielii. Chiar dacă nu poţi stopa acest proces care face parte din ritmul normal de îmbătrânire, poţi încetini schimbările negative consumând mai puţin zahăr. Evită sucurile acidulate şi băuturile pentru sportivi, potrivit eva.ro. 
 
Alternative
Deşi nu va fi niciodată recomandat să bei zahăr lichid prin intermediul sucurilor, dacă simţi neapărat nevoia să bei ceva acidulat cu un gust dulce alege variantele dietetice.