Termenul „spectru” este utilizat pentru gama extinsă de simptome pe care o persoană diagnosticată cu tulburare de spectru autist le poate avea şi a diferitelor grade de severitate a afecţiunii. Odată cu popularitatea serialului de televiziune „Love on the Spectrum”, care urmăreşte mai multe persoane cu tulburare de spectru autist în lumea întâlnirilor, aceasta a devenit o parte a conversaţiei publice mai mult decât a făcut-o vreodată. Pe măsură ce a câştigat atenţia generală, din ce în ce mai multe vedete au vorbit cu sinceritate despre tulburarea cu care s-au confruntat ei înşişi.

Sir Anthony Hopkins

Celebrul actor Sir Anthony Hopkins a spus că nu a aflat că are sindromul Asperger până la vârsta de 70 de ani. „Cu siguranţă mă uit la oameni diferit”, a declarat el pentru „Daily Mail”, când a fost întrebat cum i-a afectat sindromul capacitatea de a face actorie. „Îmi place să deconstruiesc, să disec un personaj, să-i descopăr esenţa şi punctul meu de vedere nu va fi acelaşi cu al celorlalţi. Mi se oferă multe personaje care-şi doresc să deţină controlul, poate pentru că aşa mă văd oamenii. Sunt foarte interesat eu însumi să am controlul, pentru că aşa a trebuit să fiu. Nu pun nimic la îndoială, doar iau rolurile aşa cum sunt, pentru că sunt actor şi asta fac", a explicat Hopkins.

Daryl Hannah

Vreme de zeci de ani, de la filmele „Splash” din 1984 până la „Kill Bill” al lui Quentin Tarantino, la începutul anilor 2000, Daryl Hannah a fost o prezenţă constantă la Hollywood. Abia în 2013, a vorbit public despre dificultatea de a fi în centrul atenţiei, în mare parte cauzată de autismul cu care a fost diagnosticată în copilărie. „Nu m-am simţit niciodată confortabil să fiu în centrul atenţiei. M-a speriat întotdeauna", a spus ea pentru publicaţia „People”. A mărturisit că se simte adesea atât de incomod încât a refuzat să apară în talk-show-uri şi alte evenimente promoţionale pentru filmele ei: „Am pierdut atât de mult timp din cauza fricii şi nesiguranţei”.

Courtney Love

După moartea soţului ei, Kurt Cobain, actriţa nominalizată la Globurile de Aur, Courtney Love, a vorbit despre rolul pe care autismul l-a jucat în copilăria ei. „Eram foarte introvertită. Am fost diagnosticată cu autism”, a spus ea şi a adăugat: „Mult timp n-am vorbit, apoi am înflorit pur şi simplu. Prima mea vizită la un psihiatru a fost când aveam trei ani. Am făcut terapie observaţională şi tot felul de alte terapii”.

Susan Boyle

Cântăreaţa scoţiană care a ajuns la faimă în 2009, după ce a apărut în Britain's Got Talent, Susan Boyle, când a aflat că are sindromul Asperger, şi-a văzut diagnosticul ca o sursă de confort. „Pe când eram copil, mi s-a pus diagnosticul greşit. Mi s-a spus că am leziuni cerebrale. Am ştiut întotdeauna că nu este adevărat. Acum, înţeleg mai bine ce nu este în regulă şi mă simt uşurată, mai relaxată”, a spus Boyle pentru publicaţia „The Guardian”.