Michael Jackson a fost un personaj controversat. Pe cât de strălucitor era pe scenă şi în studio, când îşi compunea şi înregistra hiturile, pe atât de discutabilă era viaţa lui privată, de la relaţiile lui amoroase, până la paternitatea sa. Iar buna lui prietenă, Cher, n-a rezistat nici ea să critice felul în care Jackson avea grijă de copiii lui.

Cher i-a recunoscut cu vârf şi îndesat calităţile muzicale ale lui Michael, doar îl invitase în show-ul ei televizat încă de pe vremea când era copil şi cânta cu fraţii lui mai mari. Însă, la fel de bine, a observat şi cum era Regele Pop în privat. După ce s-a întâlnit cu Jackson şi cu copiii lui, l-a urmărit pe acesta cum interecţiona cu cei mici, într-unul dintre documentarele care relatau viaţa superstarului muzical, şi şi-a făcut o părere cât se poate de critică, pe care a şi făcut-o publică.

„Nici nu-mi pot imagina ce ar însemna să-mi pun eu copiii să treacă prin ceea ce trec copiii lui din cauza lui”, a dezvăluit Cher în 2003, pentru TV Guide, adăugând: „Omul ăsta e nebun! N-ar trebui să aibă în grijă aceşti copii!”

La ce mai exact se referea diva când spunea aceste lucruri?