Când ne gândim la un geniu, ne vine în minte Albert Einstein (care avea un coeficient de inteligenţă de 160) sau acea imagine a unui bărbat într-un halat de laborator care lucrează printre pahare şi eprubete. Ar fi o lume plictisitoare dacă toate geniile ar fi la fel şi ar activa într-un singur domeniu.

Dacă ar fi doar mari artişti, cine s-ar mai ocupa de cercetări ştiinţifice, iar dacă ar activa doar în domeniul matematicii, cine ar mai crea opere de artă care îţi taie răsuflarea? Genialitatea este un catalizator al evoluţiei şi inovaţiei. La fel ca umanitatea în sine, şi genialitatea vine în orice formă şi dimensiune, ocupând toate disciplinele.

Judit Polgár

Această maestră internaţională de şah maghiară în vârstă de 44 de ani are un IQ de 170 şi este cunoscută ca una dintre cele mai bune jucătoare de sex feminin din toate timpurile. La numai 15 ani, ea a devenit cea mai tânără maestră internaţională de şah, în anul 1991. A învins 11 campioane mondiale şi este singura femeie care a câştigat împotriva unui campion mondial în exerciţiu. Şi-a anunţat retragerea din şah în anul 2014.

Rick Rosner

Rick este sexagenar şi are un IQ de 192. A susţinut peste 30 de teste şi a obţinut cel mai mare scor la 20 dintre ele. Este cunoscut pentru munca sa ca producător de televiziune în Statele Unite ale Americii, dar pe lângă munca sa de zi cu zi, a făcut o pasiune pentru matematică şi fizică şi acestea îi ocupă timpul liber.

Evangelos Katsioulis

Cu un coeficient de inteligenţă de 198, grecul Evangelos Katsioulis, în vârstă de 45 de ani, lucrează ca psihiatru după ce a obţinut diplome în filosofie şi tehnologie de cercetare medicală. De asemenea, a fondat un grup numit AAAA.GR care ajută la susţinerea copiilor supradotaţi din Grecia.