Când se uită la o fotografie din urmă cu el, celebrul chef spune în glumă: "Grasul ăsta urât şi nasol îl mâncase pe Scărlătescu“. 

Juratul de la "Chefi de la Cuţite" a dezvăluit că a început să ia măsuri atunci când a început să aibă probleme de sănătate.

 

„Am zis că vreau să fac o schimbare. Dar cred că erau şi toate date peste cap în analize. Erau praf, nu mai dormeam bine şi am zis, gata, trebuie să slăbesc. Nu mai mănânc carne deloc, nu mai beau alcool. E simplu. Eu am spus într-o zi că nu mai fumez şi n-am mai fumat, la fel pot să zic orice. Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool", a dezvăluit Cătălin Scărlătescu.

 

 

Dieta chef Scărlătescu - Cum a slăbit Cătălin Scărlătescu

A renunţat la pâine şi a început să consume doar crudităţi. 

"Am mâncat, în schimb, doar salate proaspete, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grapefruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete", a adăugat acesta. 

 "Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să ţină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesităţi, aşa că nu e bine să ţinem diete „de capul nostru”. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume şi fructe proaspete, aşa că nu prea e loc de reţete. Puneţi pe grătar vinete, rosii şi ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde”, a mai precizat Cătălin despre dieta chef Scărlătescu. 

 

Dieta chef Scărlătescu - Ce a mâncat

Au existat şi voci potrivit cărora chef Scărlătescu ar slăbit cu ajutorul medicilor esteticieni, tocmai pentru că transformarea lui a avut loc într-un timp extrem de scurt: „De fapt, Scărlătescu nu a slăbit cu ajutorul unei diete stricte, şi-a făcut operaţie de micşorare a stomacului, în secret, la un spital de chirurgie estetică şi reparatorie. Ulterior, bineînţeles, regimul alimentar recomandat pe care l-a urmat, l-a ajutat să slăbească”, a declarat o persoană apropiată juratului „Chefi la cuţite” pentru cancan.ro. 

De altfel, anul trecut, invitat la emisiunea “Refresh by Oana Turcu”, de la Antena Stars, Cătălin Scărlătescu a recunoscut că s-a gândit mult la această procedură, mai ales că are un prieten medic care lucrează în această ramură.

 

Preparatele preferate ale lui Cătălin Scărlătescu

Iată ce a mai spus el despre dieta chef Scărlătescu.

„Aleg la orice oră şi în orice moment preparatele uşoare pe bază de peşte, iar preferatul meu este peştele alb din mare. La fel de mult îmi plac şi fructele de mare, pe care le frig pe grătar alături de legume, peste care adaug zeamă de lămâie şi puţin piper. Acestea sunt preferatele mele, dimineaţa, la prânz, seara… şi când ţin regim… şi când nu ţin regim!”, a spus el într-un interviu pentru okmagazine.ro.