Pe timp de vară, aspectul deteriorat, vârfurile despicate, culoarea spălăcită şi ternă sunt cele mai comune probleme ale podoabei capilare. Plus că, dacă obişnuieşti să foloseşti produse de coafat agresive, precum fixativul, ceara sau spuma, îţi fragilizezi şi mai mult firul de păr.

Clăteşte-l cu apă rece 

Nu îţi spăla zilnic părul. Dacă ai părul vopsit, apa cu clor, de la robinet, oxidează culoarea chiar mai mult decât soarele şi o face să dispară mai repede. Spală-te pe cap de 2 ori pe săptămână, cu apă călduţă. Şamponarea frecventă poate duce la înlăturarea uleiurilor naturale ale părului, uscând firele şi făcându-le casante.

Usucă-l corect

Strălucirea părului depinde şi de modul în care-l usuci după spălare, iar metoda naturală este cea mai potrivită. Alege un prosop moale, de bumbac, cu care acoperi podoaba capilară. Ai grijă să nu-l freci de firele de păr, deoarece le rupi mai uşor. Dacă eşti nevoită să foloseşti uscătorul, ţine-l la o distanţă de aproximativ 30 cm de păr. Coafează-te abia abia după ce podoaba capilară s-a uscat.

Foloseşte balsamurile hidratante

Atunci când îţi doreşti un plus de strălucire, balsamurile sunt binevenite. Foloseşte un balsam special care oferă luminozitate, dar care şi hidratează. Aplică-l pe părul umed, evitând rădăcina, apoi acoperă capul cu un prosop. Este indicat să-l ţii pe păr aproximativ 15 minute, apoi te clăteşti cu apă călduţă. Balsamul nu se aplică pe scalp deoarece poate înfunda porii şi favoriza apariţia mătreţii.

Încearcă măştile cu uleiuri naturale

Poţi încerca şi măştile pe bază de uleiuri naturale, care oferă o strălucire deosebită cosiţelor tale. Se foloseşte doar pe lungimea firului de păr, uscat sau umed. Freacă în palme puţin ulei de Camelia, de cocos, de argan sau de măsline, apoi aplică pe păr prin tamponări uşoare. Lasă să acţioneze un sfert de oră, apoi spală cu un şampon blând şi clăteşte.

Atenţie la soare!

Soarele, clorul din piscine, precum şi apa sărată îţi pot şterge rapid culoarea părului vopsit. Clăteşte-te pe cap cât mai repede după înot. Poţi folosi un şampon delicat creat special pentru părul vopsit – caută un produs care nu lasă reziduuri de culoare din compoziţia proprie. De asemenea, în zilele cu soare arzător, este recomandat să-ţi acoperi capul cu o pălărie sau cu o eşarfă.