Ingrediente necesare prăjitură cu măr şi budincă de vanilie:


Cea mai simplă reţetă de negresă. Desert delicios, gata în doar 20 de minute

- 200 de grame de untură ori margarină pentru prăjituri
- 500 de grame de făină
- 200 de grame de zahăr
- un ou
- două linguri de smântână
- un plic de praf de copt
- un praf de sare

Mod de preparare prăjitură cu măr şi budincă de vanilie

Amestecă untură(margarină) cu făînă, apoi adăugă şi restul ingredientelor şi frământă aluatul. Dacă este prea tare, mai adăugăpuţină smântână, dar trebuie să ai grijă să nu se înmoaie prea tare, scrie kiloretete.com.

Când e gata, îl inveleştiîn folie alimentară şi îl laşila frigider timp de o oră.

Prăjitură cu Nutella şi nucă, reţeta care se face rapid şi cu puţine ingrediente

Împărţim aluatul în două părţi egale, apoi dintr-una întindezi  o parte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Trebuie să ai, însă, grijă, pentru că se rupe uşor.

Presără aluatul cu gris, apoi merele curăţate taie-le felii şi pune-le peste. Separat, pune praful de budincă împreună cu zahărul şi laptele, apoi fierbe budincă în mod obişnuit. Când e gata, toarnă budinca peste stratul cu mere.

Întinde şi a doua parte a aluatului, apoi taie-l fâşii lungi şi pune-lepeste stratul de budincă în formă de gratii. Coace la 180 de grade, aproximativ 35 de minute.

Lăsă un pic să se răcească, după care presarăm zahăr pudra pe deasupra şi o putem servi.

Ingrediente necesare pentru umplutură:
- patru linguri de griş
- şase mere mai mari
- 1,2 l de lapte
- trei pachete de budincă de vanilie
- nouă linguri de zahăr