Ciocolata neagră, care conţine 70-80% cacao, oferă rezultate foarte bune în ceea ce priveşte concentrarea. În urma unui studiu, cercetătorii de la Universitatea Carolina de Nord au ajuns la concluzia că ciocolata neagră mâncată în timpul zilei creşte nivelul de concentrare.

Cercetătorii de la Universitatea de stat din Wayne au descoperit că ciocolata are asupra muşchilor efecte asemănătoare cu exerciţiile fizice: împiedică îmbătrânirea ţesutului muscular. 

Deşi pare surprinzător,  cercetătorii spun că ciocolata, în cantităţi moderate, te ajută să slăbeşti. Studiul a fost realizat la Universitatea din California arată că voluntarii care consumau ciocolată frecvent aveau un indice de masa corporală mai mic decât cei care nu mâncau ciocolată. 

Citeşte şi: Secrete de... ciocolată

Totodată, o cană de ciocolată caldă pe zi ar ajuta la reducerea efectelor anumitor boli, cum ar fi diabetul. Însă nu este de ajuns să adaugi cacao într-o cană cu lapte, trebuie să ştii ce ingrediente să alegi.


Iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi şi mănânci ciocolată. Dacă vrei să profiţi de beneficiile ei, ţine cont de aceste sfaturi: 

Aşa da: alege o ciocolată neagră ce conţine cel puţin 70% cacao pentru a te asigura că beneficiezi de un conţinut ridcat de flavonoizi.

Aşa da: limitează-te la a consuma câte o pătrăţică de ciocolată pe zi după-amiaza sau ca un mini-desert seara.

Citeşte şi: 5 mituri demontate despre ciocolată

Aşa da: amestecă lapte degresat cu cacao naturală şi fă o băutură cremoasă fără zahăr. 


Aşa nu: a alege orice fel de ciocolată de pe raft. O ciocolată cu lapte ce nu are un conţinut ridicat de cacao este bogată în lapte şi zahăr. Dacă acestea sunt primele două lucruri menţionate pe lista de ingrediente, înseamnă că ciocolata este una nesănătoasă.

Sursa: oprah.com