Dulceaţa de caise fără zahăr este delicioasă, se găteşte rapid şi, în plus, îţi va completa ”colecţia” de bunătăţi din cămară. 
 
Ingrediente necesare pentru dulceaţa de caise fără zahăr:
 
- cinci kilograme de caise cântărite fără sâmburi
- 750 de grame de îndulcitor
- o lămâie
 
Mod de preparare dulceaţă de caise fără zahăr: 
 
Spală caisele, curăţă-le de sâmburi şi pune-le într-un vas încăpător. 
 
Ulterior, pune caisele pe aragaz, la foc mic, amestecând din când în când, pentru a nu se prinde de fundul vasului. 
 
După ce fructele au fiert bine, timp de 30 de minute şi s-au înmuiat bine, adaugă îndulcitorul. Dacă vrei ca dulceaţa ta să aibă o consistenţă fină poţi zdrobi fructele cu ajutorul blenderului. 
 
Indiferent daca pasaţi fructele, transformându-le în piure, sau nu, după primele 30 de minute de fierbere este momentul să se adauge zeama sau sarea de lămâie. 
 
Lasă totul să fiarbă bine şi, pe parcurs, îndepărtează spuma care se formează. 
 
Timpul de fierbere diferă în funcţie de conţinutul de apă al fructelor. Dacă s-a eliminat multă apă prin fierberea fără zahăr, se va lega mult mai repede. Când gemul primeşte aspectul unei paste fluide este gata, potrivit lauralaurenţiu.ro. 
 
Toarnă totul în borcane bine spălate şi sterilizate, iar pentru a păstra mult timp şterge interiorul capacelor cu alcool de cel puţin 40 de grade, ca să previi formarea mucegaiului. Înfiletează capacele şi întoarce borcanele cu gura în jos, pe capac. Ulterior, înveleşte borcanele cu pături groase şi lasă să se răcească, iar apoi depozitează-le în cămară.