Dulceaţă de caise fără zahăr, un deliciu! Cum o prepari ca să te bucuri de ea la iarnă

1 dulceata de caise jpg jpeg

Dulceaţa de caise este delicioasă, fiind potrivită nu doar pentru a fi folosită dimineaţa, la micul dejun, ci şi pentru a fi utilizată pentru prepararea unor prăjituri, rulade, cornuri ori clătite. Astfel, îţi propunem să profiţi de bogăţia din pieţe şi să pregăteşti dulceaţă de caise fără zahăr.

Dulceaţa de caise fără zahăr este delicioasă, se găteşte rapid şi, în plus, îţi va completa ”colecţia” de bunătăţi din cămară. 

- cinci kilograme de caise cântărite fără sâmburi

- 750 de grame de îndulcitor

- o lămâie

Spală caisele, curăţă-le de sâmburi şi pune-le într-un vas încăpător. 

Ulterior, pune caisele pe aragaz, la foc mic, amestecând din când în când, pentru a nu se prinde de fundul vasului. 

După ce fructele au fiert bine, timp de 30 de minute şi s-au înmuiat bine, adaugă îndulcitorul. Dacă vrei ca dulceaţa ta să aibă o consistenţă fină poţi zdrobi fructele cu ajutorul blenderului. 

Indiferent daca pasaţi fructele, transformându-le în piure, sau nu, după primele 30 de minute de fierbere este momentul să se adauge zeama sau sarea de lămâie. 

Lasă totul să fiarbă bine şi, pe parcurs, îndepărtează spuma care se formează. 

Timpul de fierbere diferă în funcţie de conţinutul de apă al fructelor. Dacă s-a eliminat multă apă prin fierberea fără zahăr, se va lega mult mai repede. Când gemul primeşte aspectul unei paste fluide este gata, potrivit lauralaurenţiu.ro. 

Toarnă totul în borcane bine spălate şi sterilizate, iar pentru a păstra mult timp şterge interiorul capacelor cu alcool de cel puţin 40 de grade, ca să previi formarea mucegaiului. Înfiletează capacele şi întoarce borcanele cu gura în jos, pe capac. Ulterior, înveleşte borcanele cu pături groase şi lasă să se răcească, iar apoi depozitează-le în cămară.