Într-un studiu publicat în „Frontiers in Psychology”, cercetătorii au analizat fotografiile a 763 de femei nemachiate cu diferite culori ale tenului şi cu vârste cuprinse între 20 şi 80 de ani.

Potrivit studiului care a analizat contrastul dintre caracteristicile feţei, realizat cu ajutorul unui program computerizat, s-a demonstrat că femeile tinere au un contrast facial mai mare, iar femeile mai în vârstă au mai puţin.

Citeşte şi: Ce formă de sprâncene ţi se potriveşte 

Alfel spus, în cazul femeilor mai în vârstă constrastul a scăzut mai ales în zonele din jurul buzelor şi sprâncenelor. Studiul a continuat cu modificarea acestor zone în Photoshop. Apoi, cercetătorii au arătat pozele modificate şi nemodificate unui grup de voluntari, rugaţi să aleagă varianta mai tânără.

Surprinzător, în 80% dintre cazuri, voluntarii au ales pozele în care era evidenţiat contrastul ca fiind varianta care pare mai tânără.

„Ştim că buzele devin mai puţin roşii odată cu îmbătrânirea şi sprâncenele devin mai deschise la culoare, iar aceste două lucruri se pot corecta cu machiaj”, afirmă unul dintre cercetătorii implicaţi în studiu.

Citeşte şi: Simplu şi eficient! Cinci trucuri care te vor ajuta să ai sprâncene perfecte

Aşadar, pentru a vă întineri chipul evidenţiaţi buzele şi sprâncenele! Sunt două zone ale feţei importante, care vă pot schimba complet. 

 

Sursă: Time