Era extravagant şi avangardist în fashion, muzică, artă şi tehnologie. Interesat de ultimele dispozitive ce ieşeau pe piaţă, Elvis făcea colecţie de gadget-uri de tot felul, de la telefoane de maşină instalate în limuzinele lui, la prima telecomandă TV din lume!   

Regele Rock ‘n’ Roll deţinea cele mai mari televizoare care existau la acea vreme şi cele mai performante sisteme de sunet pentru maşinile lui şi casele pe care le avea. Mai mult, Elvis a fost primul client din lume care să aibă un aparat video. Sony i-a făcut plăcerea de a-l lăsa pe el să testeze primul video player scos pe piaţa din Satele Unite. Iar clientul VIP era atât de încântat de dispozitiv, încât îl folosea cu fiecare ocazie ivită.  

Mai mult, acasă la superstar, la Graceland, Presley avea un proiector video de mari dimensiuni, montat în Jungle Room (n.r. Camera Junglei). De asemenea, erau trei televizoare imense pe perete, pentru ca proprietarul să poată urmări simultan trei meciuri diferite de fotbal.  

Deloc surprinzător, Elvis adora muzica, motiv pentru care dispunea de diverse casetofoane, sisteme stereo şi radiouri portabile, prevăzute cu căşti. Tot el a fost unul dintre primii oameni de pe planetă care au avut ceas digital, însă n-a fost prea încântat de acesta, preferând în continuare ceasurile clasice.