La această licitaţie masivă de suveniruri se vor vinde unele dintre cele mai faimoase obiecte de recuzită din Tinseltown sau Hollywood, aşa cum este cunoscut cartierul din Los Angeles, SUA, şi centrul industriei cinematografice americane. Vor fi expuse obiecte reprezentative, în total 913 piese, precum jacheta de bombardier purtată de Tom Cruise în filmul „Top Gun‟  sau cizmele din „Pretty Woman‟ ale actriţei Julia Roberts.

Suvenirurile nu vor fi ieftine

După cum era de aşteptat, obiectele scoase la licitaţie nu vor fi tocmai la preţuri atractive pentru potenţialii cumpărători. Se estimează că vor ajunge în total la aproximativ 4,4 milioane de lire sterline.

Şeful executiv al „Prop Store‟, Stephen Lane, este cel care organizează licitaţia. El a declarat că articolele sunt „o colecţie fantastică de artefacte care îi vor entuziasma pe fanii filmelor”. „Prop Store‟ a fost fondat acum 22 de ani de Stephen după ce dragostea sa pentru filme l-a determinat să înceapă să colecţioneze cele mai căutate obiecte de recuzită din istoria filmului. În prezent, se poate mândri cu 25.000 de metri pătraţi de recuzită şi arhive de costume.

Ce obiecte vor fi în topul celor mai bine vândute

Se preconizează că toate obiectele de recuzită şi costumele vor atrage colecţionari pasionaţi din întreaga lume şi sume fabuloase deopotrivă. Dintre acestea, organizatorul se aşteaptă ca unele să cucerească pe toată lumea. Este vorba despre  cizmele purtate în filmul „Pretty Woman‟ de superstarul hollywoodian Julia Roberts care ar putea aduce 15.000 de lire sterline, în timp ce jacheta de bombardier a lui Tom Cruise din filmul „Top Gun‟  este estimată la 16.000 de lire sterline.

Printre alte atracţii se numără sabia laser folosită de Ewan McGregor în „Războiul stelelor - Episodul III: Răzbunarea Lorzilor Sith ‟, estimată la 120.000 de lire sterline, droidul R2-S8 din povestea „Solo: O Poveste Star Wars‟, ţinuta îmbrăcată de Keanu Reeves în filmul „Matrix - Reîncărcat‟ din anul 2003,  precum şi un costum de antrenament purtat de agentul 007, purtat în filmul „Skyfall‟ de actorul Daniel Craig şi estimat la 20.000 de lire sterline.

Vor mai atrage atenţia tuturor celor interesaţi de licitaţie pălăria de pirat a lui Johnny Depp din „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi‟ din anul 2011, jacheta lui Michael J. Fox din „Înapoi în viitor‟, partea a doua, care ar putea aduce 15.000 de lire sterline, mănuşile şi casca cu autograful lui Tom Hanks, purtate de actor în filmul „Salvaţi soldatul Ryan‟. De asemenea, scutul de cascadorie al lui Russell Crowe din pelicula „Gladiator‟, geaca de piele roşie a lui Brad Pitt din filmul „Fight Club‟ din anul 1999 şi pălăria purtată de Madonna în lungmetrajul „Evita‟ vor fi disponibile pentru fanii bogaţi ai filmelor clasice.

FOTO: Shutterstock