Dina, aşa cum l-au numit pe băiatul găsit în sălbăticie, a fost doar unul dintre mulţii copii pirduţi în junglă şi crescuţi de tot felul de animale, de la pantere şi câini până la găini. În anul 1872, Dina a fost văzut de un grup de vânători din Uttar Pradesh, un stat din estul Indiei. Băiatul se deplasa folosindu-se de toate cele patru membre, imitând mersul animalelor, şi făcea parte dintr-o haită de lupi.

Bărbaţii au urmărit priveliştea halucinantă până când copilul şi animalele s-au refugiat într-un fel de peşteră. După ce s-au dezmeticit, prădătorii au hotărât să pună mâna pe băiat. Mai întâi au dat foc peşterii, cu gând că vor ieşi singuri din încăpere. Lucrul acesta s-a întâmplat, lupii şi copilul au ieşit afară, iar vânătorii au ucis animalele şi l-au capturat pe băiat.

A fost botezat Sanichar

L-au adus pe Dina la un orfelinat, unde a fost botezat cu numele Sanichar, care înseamnă „sâmbătă‟ în limba urdu – alfabtul urdu foloseşte semne care se scriu şi se citesc de la dreapta la stânga. De ce au ales Sanichar? Pentru că într-o zi de sâmbătă a ajuns la orfelinat. O zi nefericită pentru copilul despre care se crede că avea în jur de şase ani. Acesta s-a zbătut mult şi nu voia să rămână în acel loc. Băiatul avea un coeficient de inteligenţă foarte scăzut. Conducătorul orfelinatului, tatăl Erhardt a remarcat că, deşi băiatul era „fără îndoială pagal (imbecil sau idiot), arată şi semne ale raţiunii şi, uneori, de şmecherie reală‟. Dina nu a învăţat niciodată să vorbească. Mulţi au fost cei care au încercat să-l înveţe să facă acest lucru, dar Dina nu a reuşit niciodată să înveţe să vorbească, să citească sau să scrie. Comunica scoţând sunete pe care le fac animalele şi a continuat să meargă folosindu-se atât de picioare, cât şi de mâini.

În plus, copilul a preferat să umble dezbrăcat în loc să poarte haine pe el şi refuza mâncarea gătită în detrimentul oaselor, cu care îşi ascuţea dinţii.

I-a fost greu să se integreze printre oameni, însă a reuşt să îşi facă un prieten, tot un copil descoperit în sălbăticie. Erhardt a notat că între ei s-a produs „o stranie legătură de simpatie, iar cel mai mare l-a învăţat mai întâi pe cel mai mic să bea dintr-o ceaşcă‟.

I-a plăcut să fumeze

Unul dintre puţine obiceiuri preluate de Sanichar de la oameni a fost să fumeze. De fapt, mulţi cred că fumatul a fost cauza care l-a îmbolnăvit de tuberculoză. Dina a murit în anul 1895, la vârsta de 29 de ani. Ultimele trei fotografii din galerie îl înfăţişează pe Dina, copil şi adult.

@wikimedia commons, listopedia, instagram