Luna de miere, ca şi căsătoria, ar trebui să fie reperele idilice ale relaţiei voastre şi cel mai frumos start al vieţii oficiale în doi. Aşa că rezervă-ţi din timp o călătorie de neuitat şi, chiar dacă nu ajungi chiar în cele mai exotice locuri din lume, îţi oferim o sursă de inspiraţie pentru alegerea locului în care să-ţi celebrezi iubirea. Iată ce destinaţii au fost votate drept cele mai romantice pentru luna de miere.

St. Lucia, Caraibe

Votată destinaţia de top pentru luna de miere, Santa Lucia răsare ca un dinte de smarald din Marea Caraibelor, între Martinica şi Barbados. Insula a fost descoperită de Cristofor Columb şi a primit numele sfintei din ziua în care a fost descoperită. Ţărmurile vestice ale Mării Caraibilor şi cele estice ale Atlanticului îi entuziasmează pe iubitorii de sporturi nautice, pescuit la mare adâncime, croaziere pentru observarea balenelor, scufundări şi snorkeling printre recifele de corali şi peşti multicolori. Plajele, pădurile tropicale şi cele două conuri vulcanice, râurile cu cascade, apele termale, păsările şi orhideele colorate, ritmurile de jazz şi de reggae (aici s-a auzit prima oară „Guantanamera“), romul caraibean, plantaţiile de banane şi cacao aduc o explozie de culori şi arome celei mai importante vacanţe din viaţa ta.

Bora Bora, Polinezia Franceză

„Sora“ mai mică şi mai răsfăţată a insulei Tahiti este mai mult decât o destinaţie exclusivistă, este o stare de spirit. Supranumită adesea Perla Pacificului, e apreciată drept „cel mai frumos loc de pe Pământ“. Fiind o destinaţie scumpă, aici sosesc mai puţini turişti, fiind considerată un adevărat refugiu tipic polinezian, cu deja celebrele bungalow-uri pe apă. Lagunele intime, apele de un turcoaz ireal, fauna subacvatică multicoloră (pe care o poţi remarca şi prin pardoselile de sticlă ale căsuţelor), picnicul pe plajă, masa servită pe câte o canoe împodobită cu flori, snorkelingul în jurul propriei insuliţe sau cina romantică în lumina apusului sunt de un romantism inegalabil. Şi, pentru a putea cuprinde întreaga frumuseţe a acestui paradis, poţi face un tur al insulei cu elicopterul sau poţi face scufundări, windsurfing, parasailing, water-skiing, aqua safari, shark feeding, o plimbare cu catamaranul ori o vizită la ferma de perle.