Inelul cu pricina era creat de bijutierul regal Garrard, care a crescut valoarea safirului cu cele 14 diamantate ce însoţesc piatra preţioasă Ceylon. Însă mai important decât orice este faptul că bijuteria care a aparţinut Prinţesei Diana a intrat în posesia Prinţului William într-un mod cât mai inedit cu putinţă.

Secole de-a rândul, safirele au fost preferate de familia regală britanică. Şi totul a început în 1840, când Prinţul Albert i-a dăruit viitoarei lui soţii o broşă cu safire, înconjurată de diamante şi încrustate toate în aur. Directorul creativ de la Garrard, bijutierul regal, a dezvăluit, la un moment dat, pentru Vogue, că Regina Victoria a adorat atât de mult darul, încât s-a hotărât să-l poarte în ziua nunţii ei, ca ceva albustru pus pe partea din faţă a rochiei de mireasă.

În ciuda tuturor celorlalte bijuterii pe care le-a adunat de-a lungul domniei sale de 63 de ani, Regina Victoria a considerat întotdeauna specială acea broşă, până la moartea soţului ei. În testamentul ei, a precizat că acea broşă să aparţină întotdeauna monarhului.

Regina Elisabeta a II-a a moştenit broşa imediat ce a luat tronul şi a adorat şi ea frumoasa bijuterie pe care a purtat-o de numeroase ori. Şi se pare că tocmai această broşă a inspirat inelul de logodnă pe care Prinţul Charles i l-a dăruit Dianei.