În cadrul unui interviu pentru Viva!, artista a mărturisit că a decis să se despartă de Traian Spak, atunci când a considerat că nu mai au ţeluri comune. 
 
„În momentul acesta, atât eu, cât şi Traian suntem două persoane libere! Nu mai suntem implicaţi într-o relaţie, decizie pe care am luat-o împreuna încă de acum câteva luni. Între noi au rămas o relaţie de prietenie şi… procedura birocratică! Dându-mi seama că planurile noastre nu mai sunt comune, eu am decis să deschid subiectul, asta după ce am analizat situaţia pe toate părţile. I-am spus sincer care este opinia mea legată de viitorul nostru ca relaţie, i-am explicat faptul că fiecare dintre noi are dreptul la a-şi împlini visele, oricare ar fi ele. Timpul petrecut separat – dezvoltat pe fiecare în direcţii diferite, bănuiesc. 
 
Divorţul nu s-a pronunţat încă, acest proces amânându-se strict din lipsă de timp, amândoi fiind foarte ocupaţi pe plan profesional! Eu nu am putut merge în State în ultima perioadă, iar el nu s-a putut întoarce în ţară, dar încă de câteva luni suntem două persoane libere, care vor avea însă o relaţie pe vecie datorită Siennei. Semnarea unor hârtii nu ne ţine în vreun fel legaţi unul de celălalt, dar nici nu ne împiedică să meargă fiecare pe drumul lui”, a declarat Andreea Antonescu pentru viva.ro
 
De asemenea, ea a mărturisit că nu ştie care a fost momentul în care a simţit că mariajul ei s-a destrămat: ”Nu pot spune că am simţit neapărat că mariajul a început să scârţâie, mai degrabă consider că, în timp, ţelurile noastre s-au schimbat, nu mai sunt comune. Dacă eu mă văd trăindu-mi viaţa şi în America, dar şi în România, Traian se regăseşte doar în State! Nu mi se pare corect sau normal să-i cer să se adapteze stilului meu. La urma urmei, fiecare dintre noi are dreptul de a lua propriile decizii şi de a trăi liber, după bunul plac.”, a mai precizat ea, potrivit sursei citate.