5 moduri în care poţi folosi bicarbonatul de sodiu în rutina de îngrijire

1 bicarbonat jpg jpeg

Ieftin şi practic, bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat în rutina de îngrijire a tenului, a părului şi a danturii. Iată câteva reţete simple, dar de efect, pe care le poţi pregăti uşor acasă.

1.Deodorant natural

La fel ca şi talcul, bicarbonatul de sodiu poate neutraliza mirosurile neplăcute, deoarece anihilează bacteriile responsabile de producerea lor. În acest scop, se aplică pudra de bicarbonat la subraţ sau pe picioare, atunci când pielea este puţin umedă. Se poate face şi o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat la o cană cu apă, iar amestecul se pune într-un pulverizator. Acest remediu poate fi folosit în loc de deodorant.

2.Gomaj blând pentru ten

Bicarbonatul de sodiu poate elimina celulele moarte de pe piele mai blând faţă de produsele cosmetice. Se face o pastă din bicarbonat cu apă, iar cu amestecul obţinut se masează faţa cu mişcări delicate. Gomajul cu bicarbonat este recomandat săptămânal.

Pentru simpla curăţare a tenului este suficient să facem o soluţie dintr-o linguriţă de bicarbonat la un pahar cu apă. Se îmbibă o dischetă demachiantă în acest amestec, apoi se curăţă faţa.

3.Albeşte dinţii

Bicarbonatul de sodiu este format din cristale cu proprietăţi abrazive, de ajutor pentru eliminarea petelor de pe dinţi. Periajul cu bicarbonat este indicat mai ales persoanelor care fumează sau consumă des cafea.

De asemenea, bicarbonatul poate preveni apariţia cariilor, eliminând bacteriile care o cauzează. Înainte de a te spăla pe dinţi, presară puţin bicarbonat pe peria de dinţi şi curăţă-ţi delicat dantura. Trucul este recomandat o dată la 10 zile; folosit mai des poate dăuna smalţului, din cauza acţiunii abrazive.

4.Şampon uscat

Din bicarbonatul de sodiu se poate prepara un şampon uscat, ideal pentru părul gras. Se aplică pudra pe păr şi se lasă să acţioneze câteva minute, după care se piaptănă. Această mască nu se foloseşte mai mult de o dată pe săptămână, pentru că proprietăţile abrazile ale bicarbonatului pot ataca firul de păr.

Un alt truc presupune adăugarea unei liguriţe cu bicarbonat în şamponul obişnuit. Pentru că îndepărtează celulele moarte, această reţetă este indicată mai ales celor cu mătreaţă.

5.Băi de picioare

Se adaugă 3 linguri cu bicarbonat într-un lighean cu apă caldă şi se ţin picioarele în acest amestec. Apoi, se masează picioarele cu o pastă formată din bicarbonat şi apă, lucru ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte.

Bicarbonatul ajută şi la înmuierea cuticulelor şi la curăţarea unghiilor. Pentru aceasta, se aplică pudra pe peria de unghii.

Adaugă în apa de baie o jumătate de pahar cu bicarbonat de sodiu. Proprietăţile alcaline ale bicarbonatului ajută la hidratarea pielii.Recente

Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg