5 plante care îţi curăţă plămânii. Se găsesc şi la tine în bucătărie

1 83715 original jpg jpeg

Ai fumat o perioadă destul de lungă? Te-ai lăsat de fumat sau vrei doar să te asiguri că plămânii tăi sunt sănătoşi? Iată cele mai bune tratamente naturale pentru a menţine sănătatea plămânilor tăi. 

Rădăcina de lemn dulce este utilizată în medicina tradiţională chineză şi este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecţiilor tractului respirator deoarece curăţă nasul, gâtul şi plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient

Frunzele de podbal au proprietăţi emoliente şi expectorante, coleretic-colagoge, antispastice, tonice şi antiinflamatoare. Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate, mai ales, în tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronşita, laringita, astmul bronşic, emfizemul pulmonar, silicoza şi chiar tuberculoza, în faza incipientă. 

image

Cimbrul este foarte puternic în lupta impotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice si antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat inca din antichitate si este utilizat pe larg si astazi pentru a preveni si trata infectiile tractului respirator si pneumoniile infectioase bacteriene.

image

Osha este o plantă originară din zona Munţilor Stâncoşi şi a fost utilizată din timpuri istorice de către băştinaşii americani pentru sprijinul sistemului respirator. Unul dintre beneficiile principale ale rădăcinii de osha este că ajută la sporirea circulaţiei în plămâni, ceea ce uşurează respiraţia profundă.

Citeşte şi: Remedii naturiste pentru plămâni sănătoşi

Compuşii carvacrol şi rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală şi, de asemenea, au proprietăţi antihistaminice care reduc inflamaţia şi iritaţiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.

image

Sursă: doctorulzilei.ro / Foto: pixabay.comRecente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg