Asasinări, sinucideri şi locuri bântuite. Ce poveşti înfiorătoare ascund palatele şi castelele regale din lume

1 shutterstock 441808993 jpg jpeg

Atunci când vizităm obiective frumoase ale celorlalte ţări, ne minunăm de ceea ce vedem. Însă, în spatele celor mai admirate palate şi castele rămân poveşti istorice nesfârşite şi legende de necrezut care s-au oprit, cândva, în timp.

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este locul unde a fost cândva o mănăstire, iar unii martori spun că au văzut fantoma unui călugăr care a murit într-o celulă de pedeapsă, îmbrăcat într-o haină maronie, scrie Insider

stanga
dreapta
2 shutterstock 164256905 jpg jpeg
3 shutterstock 425462752 jpg jpeg
4 shutterstock 289093214 jpg jpeg
5 shutterstock 109813364 jpg jpeg
6 shutterstock 297209894 jpg jpeg

O altă parte a istoriei Palatului Buckingham a fost sinuciderea maiorului John Gwynne, secretarul privat al regelui Eduard al VII-lea. După ce Gwynne a divorţat de soţia sa, se spune că s-a împuşcat într-unul dintre birourile palatului ca urmare a criticilor publice aduse. Povestea înfricoşătoare spune că angajaţii palatului aud sunetul unei singure împuşcături venite din interiorul biroului.

Castelul Windsor

Nimeni nu poate nega istoricul înfiorător al Castelului Windsor, cel mai mare castel locuit din lume. Reşedinţa regală este locul în care au trăit cândva 10 monarhi britanici, dintre care unii au fost decapitaţi sau otrăviţi. După ce regele George al III-lea a înnebunit, acesta a locuit la Castelul Windsor până la moartea sa, iar fantoma fostului rege a fost văzută privind pe fereastra camerei în care a locuit. 

Palatul Holyroodhouse

Acum reşedinţa oficială a monarhiei în Scoţia, Palatul Holyroodhouse are o poveste istorică tragică. Maria, regina scoţienilor, şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii în interiorul zidurilor Palatului, timp în care secretarul personal, David Rizzio, a fost ucis în apartamentele sale private la 9 martie 1566. Se spune că soţul Mariei, Lordul Darnley, nu a fost de acord cu puterea de influenţare a lui Rizzio asupra reginei şi a organizat asasinarea lui. Regina a încercat să oprească atacul, dar, fiind gravidă, a fost reţinută în acel timp.

Un an mai târziu, Lordul Darnley a fost găsit mort după ce locuinţa sa a fost distrusă de o explozie. Moartea lui Lord Darnley rămâne încă nesoluţionată, deşi mulţi bănuiesc că regina şi cel de-al treilea şi ultimul ei soţ, contele de Bothwell, au fost implicaţi, mai ales că aceştia din urmă s-au căsătorit la doar trei luni după moartea lordului. 

Palatul Hampton Court

De-a lungul anilor, Hampton Court a fost locul în care s-au observat mai multe apariţii dubioase, inclusiv fantomele celor două dintre soţiile domnitorului Henry al VIII-lea. Jane Seymour, care a murit în interiorul palatului după ce a născut în 1537, se spune că apare mereu în ziua de naştere a fiului ei. De altfel, se spune despre Catherine Howard, a cincea soţie a lui Henric al VIII-lea că bântuie palatul. Catherine a fost acuzată de adulter şi trădare şi a fost arestată la Hampton Court. Ea a reuşit să scape de paznici şi a fugit printr-o sală, strigând ca regele să fie compătimitor, dar a fost reţinută din nou şi, în cele din urmă, executată la Turnul Londrei. Vizitatorii au raportat faptul că au auzit ţipetele ei în hol, care este acum cunoscută sub numele de Galeria Bântuită.

Turnul Londrei

Turnul Londrei este locul cunoscut inclusiv pentru asasinarea, din 1471, a regelui Henric al VI-lea, care a fost ucis în timp ce se ruga în capela sa privată. 

Cei doi fii ai lui Edward al IV-lea au fost, de asemenea, ucişi în Turnul Londrei. Mulţi cred că au fost asasinaţi în somn de un rival politic care dorea să fie rege şi care a văzut în cei doi băieţi o ameninţare. Turnul Londrei a fost, de asemenea, frecvent utilizat ca loc pentru executările multor infractori. Atât Anne Boleyn, cât şi cea de-a cincea soţie a lui Henry al VIII-lea, Catherine Howard, au fost executate la Turn. Mulţi alţii au fost executaţi de-a lungul istoriei, majoritatea fiind consideraţi duşmani ai statului. 

Palatul de Iarnă din Sankt Petersburg, Rusia

Deşi Palatul de Iarnă nu a fost reşedinţa oficială a ţarului Nicolae al II-lea al Rusiei, este probabil cea mai cunoscută. Ceea ce este şi mai cunoscut, însă, sunt legăturile Palatului cu momentele înspăimântătoare din istorie.

În 1905, în Palatul de Iarnă avea să se stabilească scenariul pentru Revoluţia din 1905 şi ceea ce va fi cunoscut sub numele de „Duminică sângeroasă”, timp în care peste 100 de protestatari paşnici au fost ucişi de poliţie şi alte câteva sute au fost răniţi.

În timpul Revoluţiei din octombrie în 1917, după ce ţarul Nicolae al II-lea a abdicat de la tron, familia Imperială nu a mai văzut niciodată Palatul de Iarnă deoarece au fost duşi într-o casă îndepărtată din Ekaterinburg şi executată ulterior.

Oraşul Interzis din Beijing, China

Se crede că multe decese au avut loc între zidurile Oraşului Interzis din Beijing, China, care a servit drept reşedinţă regală timp de peste 600 de ani. Gardienii au raportat că au văzut femei plângând în ceea ce a fost cândva cartierul concubinelor. Se spune că activitatea turistică se încheia la căderea nopţii, din cauza întâmplărilor ciudate care se petrec, cum ar fi apariţia fantomelor.

FOTO Shutterstock.com Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg