Care este povestea cocktailului Bloody Mary. De ce se numeşte astfel

1 shutterstock 401278915 jpg jpeg

Celebru în toată lumea, cocktailul Bloody Mary are origini incerte şi există câteva legende ţesute în jurul acestei băuturi pe bază de votcă şi suc de roşii.

Bloody Mary („Sângeroasa Mary”) este unul dintre primele cocktailuri pe bază de votcă, fiind, în prezent, una dintre cele mai populare băuturi de acest tip.

S-a spus că numele licorii ar avea legătură cu Maria I, regina Angliei, care a domnit pe la mijlocul secolului al XVI-lea. Ea a fost fiica lui Henric al VIII-lea şi a Caterinei de Aragon, de care regele a divorţat, transformând-o pe Maria în fiică nelegitimă. Celebrul cocktail s-ar numi astfel pentru a face referire la firea agresivă şi violentă a reginei, a cărei politică a dus la moartea a mii de protestanţi. Sucul de roşii ar fi reprezentat baia de sânge pe care a provocat-o, iar votca ar fi simbolul mijloacelor brutale pe care le-a folosit pentru a-şi atinge scopurile.

Când a apărut

Potrivit unei ipoteze, cocktailul Bloody Mary ar fi fost inventat de barmanul francez Fernand Petiot, în 1921. Acesta lucra la New York Bar (devenit Harry's New York Bar), frecventat, printre alţii, şi de Ernest Hemingway. Petiot ar fi avut ideea de a amesteca votcă şi suc de roşii în cantităţi egale. Cineva din bar i-ar fi sugerat să numească băutura Bloody Mary, patronul barului fiind de acord cu propunerea, întrucât îi amintea de o mai veche cunoştinţă feminină şi de un local din Chicago, „Blood Club”.

În 1934, Petiot a ajuns să lucreze la King Cole Bar care aparţinea de St. Regis Hotel, New York, unde a preparat băutura care a avut succes la Paris. Managerii de aici au încercat să îi schimbe numele în Red Snapper, fără succes însă. Americanii i-au sugerat să condimenteze băutura cu ceva. Petiot a adăugat piper negru, ardei roşu, sos de Worcester, lămâie şi o picătură de sos de tabasco. Astfel a apărut varianta americană a Bloody Mary.

Însă Petiot şi-a disputat paternitatea băuturii cu George Jessel, care a pretins că el ar fi inventat celebra băutură în 1927 în locuinţa sa din Palm Beach.



Recente

Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg