Ce înseamnă când retrogradează Mercur şi ce NU e bine să faci în această perioadă

1 shutterstock 1887009571 jpg jpeg

În acest an, planeta Mercur retrogradează de trei ori. Prima dată, începând cu 30 ianuarie (în Vărsător) până în 19 februarie (în Peşti). Urmează intervalul 31 mai – 21 iunie (în Gemeni) şi apoi cel din toamnă, respectiv 28 septembrie – 16 octombrie (în Balanţă). În aceste trei perioade, când Mercur este retrograd, percepţia generală este de blocaj, de ghinion, de conflicte şi de schimbări bruşte, care ne întorc zilele cu susul în jos.

Este activitatea acestei planete responsabilă pentru cele mai multe evenimente neplăcute? Ar putea fi de vină lipsa somnului, programul încărcat, situaţiile stresante, dar în mare parte este despre impactul pe care îl are acest fenomen astrologic. De fapt, retrogradarea lui Mercur reprezintă atât un eveniment astrologic, cât şi unul astral.

Mişcarea retrogradă se referă la perioada când o planetă pare că îşi schimbă orbita normală, însă acest lucru nu este adevărat. În cazul lui Mercur, planeta pare că se roteşte invers, însă această percepţie este cauzată de modul în care Mercur şi Pământul se mişcă în raport cu Soarele. Mercur îşi completează orbita în jurul Soarelui mult mai repede decât Pământul. Un an pe Mercur este raportat la 88 de zile pe Pământ. Când Mercur trece pe lângă Pământ în mişcarea sa de gravitaţie, pare că planeta se mişcă înapoi. Acelaşi principiu poate fi aplicat şi atunci când observăm maşinile pe stradă. Mai precis, iluzia că maşinile din spate circulă înspre înapoi se datorează faptului că tu călătoreşti mai repede în comparaţie cu ele.

Cât durează retrogradarea lui Mercur

Când vorim despre Mercur, acest fenomen se întâmplă de aproximativ patru ori pe an şi poate dura între o săptămână şi trei săptămâni şi jumătate, înainte ca planeta să pară că avansează din nou. Din punct de vedere astrologic, Mercur retrograd are o semnificaţie cu totul diferită. Astrologii consideră că poziţia planetelor poate afecta sănătatea, relaţiile amoroase şi alte aspecte ale vieţii. Deci, atunci când o planetă intră în retogradare, poate să perturbe tot ceea ce credem că este sub control. Mercur se ocupă de multe zone: de inteligenţă, de memorie, de comunicarea de orice fel, de capacitatea de ascultare, de contracte, de comerţ, de computere şi de transport.

Ce NU e bine să faci când retrogradează Mercur

Astrologii sfătuiesc oamenii să nu înceapă nimic nou în timp ce Mercur este retrograd. De exemplu, să nu îşi schimbe locul de muncă, să nu achiziţioneze o casă sau să călătorească într-un loc nou. Este mai bine să se concentreze, în schimb, pe reevaluarea vieţii la modul general. Chiar dacă astrolonomii spun că plantele nu au niciun efect asupra vieţii, oricând constituie un moment bun să faci ordine în viaţa de zi cu zi, în plan relaţional, în afaceri, la locul de muncă, în familie şi în sănătate.   

@shutterstock



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg