Coincidenţe stranii. Ce autor ar fi prezis scufundarea Titanicului

1 titanic jpg jpeg

Dacă unele coincidenţe sunt lipsite de semnificaţii, altele pot prezice întâmplări cu adevărat speciale. Este şi cazul scufundării Titanicului, care pare a fi un eveniment prevestit de către un autor.

Când are loc o potrivire remarcabilă de evenimente sau de circumstanţe, oamenii se împart în două tabere: cei care nu cred în coincidenţe şi cei care atribuie imediat un sens celor întâmplate.

De-a lungul timpului, au avut loc multe evenimente importante, care par a fi prezise cu mult timp înainte. Citeşte mai departe pentru a afla care sunt aceste coincidenţe şocante, ce îi vor face chiar şi pe cei mai sceptici să creadă în soartă!

Asasinarea preşedinţilor Lincoln şi Kennedy

Au existat doar patru preşedinţi ai Statelor Unite care au fost asasinaţi în timpul mandatelor. Primul, Abraham Lincoln, iar ultimul John F. Kennedy. Asemănările dintre ei au fost remarcabile, în momentul morţii.

Ambii preşedinţi au fost împuşcaţi în ceafă, în vinerea dinaintea unei sărbători majore, în timp ce stăteau lângă soţiile lor, care nu au fost rănite. Amândoi se aflau în prezenţa unui alt cuplu, iar în fiecare caz, acel bărbat a fost şi el rănit de asasin. După ambele asasinate, au existat afirmaţii conform cărora, împuşcăturile fatale veneau, dintr-o altă direcţie. Ambii asasini au 15 litere în numele lor. John Wilkes Booth l-a împuşcat pe Lincoln într-un teatru şi a fugit într-un depozit, iar Lee Harvey Oswald l-a împuşcat pe Kennedy dintr-un depozit şi a fugit într-un teatru.

Scufundarea Titanicului, un eveniment prezis?

Autorul Morgan Robertson şi-a publicat romanul „Inutilitate‟, în anul 1898. În carte de descrie povestea unui vas de croazieră comercial masiv, numit Titan, care se ciocneşese de un aisberg, din Oceanul Atlantic, provocând scufundarea navei. 14 ani mai târziu, s-a întâmplat acelaşi lucru în viaţa reală, atunci când celebrul vas de croazieră Titanic s-a scufundat. Nu doar numele navelor au fost similare, dar şi vasul descris de Robertson în carte era aproape identic cu Titanic.

Navele au avut aproximativ aceeaşi dimensiune, Titanicul 268 de m, iar Titan 243 de m. Ambele erau capabile să atingă viteze mari şi ambele transportau numărul minim legal de bărci de salvare, pentru miile de pasageri aflaţi la bord. Ambele au fost descrise ca fiind vase de croazieră care nu se pot scufunda, însă ele s-au dovedit a fi vulnerabile după ce s-au lovit de aisberguri.

Ultimul film al lui Bruce Lee a prevestit moartea fiului său?

Ultimul film al lui Bruce Lee se numeşte „Game of Death‟ („Jocul Morţii‟). În peliculă, există o scenă în care un maestru explică cum să foloseşti o armă falsă pe platourile de filmare. În anul 1993, în timp ce filma pentru „The Crow‟, fiul lui Bruce Lee, Brandon, a fost ucis într-o manieră similară scenei din „Game of Death‟ - o armă a fost încărcată accidental cu un glonţ real, iar când s-a descărcat, Brandon a fost lovit mortal.

Povestea gemenilor ucişi de acelaşi taxi

În anul 1974, în Hamilton, (Bermuda) un băiat, în vârstă de 17 ani, a fost omorât, când un taxi i-a lovit scuterul. Un an mai târziu, fratele lui, care mergea pe acelaşi scuter, a fost lovit şi ucis de acelaşi taxi, condus de acelaşi şofer, care avea în maşină acelaşi pasager, ca la moartea primului geamăn. 

Sursă foto: Shutterstock