Cum este viaţa la Palatul Buckingham. Se scot milioane din cont pentru reparaţii

1 shutterstock 457813381 jpg jpeg

Situat în Oraşul Westminster, Palatul Buckingham, este folosit atât pentru evenimente importante de stat, cât şi pentru cazarea invitaţilor regali. Poate mulţi se întreabă cum este să trăieşti într-un astfel de palat impresionant atât din punct de vedere istoric, cât şi vizual. Iată cum arată viaţa persoanelor care locuiesc în acest loc măreţ!

Palatul Buckingham, devenit oficial Palat Regal în anul 1837, conţine camere opulente şi apartamente private pentru regină şi pentru membrii familiei sale. Locuitul la Palatul Buckingham oferă o varietate de avantaje şi pentru personalul care ajută la îngrijirea lui. Angajaţii se bucură de servicii medicale exclusive, pot face chiar şi exerciţii fizice în acest loc şi au un cabinet medical pus la dispoziţia lor. Iată mai multe lucruri interesante despre „Casa Reginei‟ !

Regina locuieşte într-un apartament privat

Apartamentul privat ocupt de Regina Elisabeta a II-a este situat în partea de nord a Palatului Buckingham. Apartamentul are nouă camere, iar Regina plăteşte pentru mobilierul său preţios. Se spune că Regina Elisabeta şi Prinţul Philip ar fi dormit în acest loc în camere separate, deoarece Reginei îi place să doarmă cu ferestrele deschise chiar şi în cele mai reci perioade ale anului.

Citeşte şi: Regulile stricte pe care trebuie să le respecte angajaţii de fiecare dată când Regina face baie

Grădina Palatului include un lac şi o insulă

Grădina Palatului Buckingham se întinde pe aproape 158.000 de metri pătraţi şi include peste: 300 de tipuri de flori sălbatice, 150 de tipuri de copaci, 30 de specii de păsări şi numeroase tipuri de fluturi. De asemenea, în grădină există un lac şi o insulă mică. Pe insulă se află albine italiene, care îi prepară Reginei mierea organică pe care aceasta o consumă în fiecare dimineaţă.

Reparaţiile anuale costă milioane

Casa Buckingham a fost achiziţională de familia regală la mijlocul secolului al XVIII-lea şi a fost transformată în palat pe vremea regelui George al IV-lea. În anii 1800, George al IV-lea şi arhitectul John Nash au refăcut numeroase camere şi împreună au decorat palatul într-un mod impresionant. De atunci, unele îmbunătăţiri au avut loc de-a lungul anilor, însă fondurile nu au fost suficiente pentru investiţii. De aceea, în anul 2017, Guvernul Britanic a alocat 500 de milioane de dolari pentru a moderniza conductele de apă, cablurile electrice, corpurile de iluminat şi caloriferele.

O capelă, o poştă şi un cabinet medical pentru personal

Palatul Buckingham oferă multe facilităţi pentru ca angajaţii să nu fie nevoiţi să plece din acest loc pentru diferite nevoi. Palatul deţine un oficiu poştal, o cafenea, un cinematograf şi un cabinet medical. Printre facilităţile suplimentare se află şi o piscină, o sală de gimnastică şi o capelă. De asemenea, personalul se poate alătura unui club de carte sau poate beneficia de servicii de consiliere. Se spune că 300 de angajaţi ai palatului au primit de două ori mai multe servicii medicale decât media naţională.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a, inventatoarea. Lucrul adorabil pe care l-a creat Majestatea Sa

188 de dormitoare pentru angajaţi

Palatul Buckingham are 188 de dormitoare pentru angajaţi, camere mici în care muncitorii dorm atunci când sunt de serviciu. Când Palatul Buckingham a făcut publicitate la un anunţ de angajare a unui asistent de menaj, se cerea ca viitorul angajat să locuiască la palat. Viitorul angajat avea cameră de dormit şi mâncare asigurată. Pachetele exclusive de telefonie mobilă şi reduceri de leasing auto sunt incluse în avantajele unui loc de muncă la Palat. Poziţiile de la Palatul Buckingham vin cu o pregătire intensă, atât bucătarii cât şi majordomii învaţă de la început cum să ofere „servicii extraordinare într-un mediu incredibil‟ .

Sursă foto: Shutterstock, PinterestRecente

inot   piscina   woman gb77933578 1280 jpg
olivia newton john jpeg
vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg