Cum recunoşti un psihopat. 20 de semne pe care le poţi regăsi chiar la tine

1 shutterstock 760652995 jpg jpeg

Un studiu realizat de Live Science a arătat că, de multe ori, psihopaţii pot fi persoane inteligente şi simpatice. Totuşi, există câteva criterii pe baza cărora îi poţi depista sau pe care le poţi observa... chiar la tine.

Studiul a analizat 121 de deţinuţi de la închisoare de securitate medie din Statele Unite. Cercetătorii au scanat creierul deţinuţilor, le-au arătat imagini cu cineva rănit şi i-au pus să-şi imagineze o altă fiinţă umană care suferă.

Zonele cerebrale responsabile de empatie s-au activat la deţinuţii slab psihopaţi, aşa cum au fost ei numiţi de cercetători. În schimb, cei din extrema opusă, nu au simţit nimic atunci când şi-au imaginat o persoană suferind.

Potrivit statisticilor, în închisori, din numărul total de deţinuţi, aproape un sfert au o formă mai mult sau mai puţin gravă, în timp ce la nivel mondial 1% din populaţie poate dezvolta această boală. Inteligenţi şi manipulatori, ei pot înşela uşor aparenţele. Însă există câteva criterii după care să-i recunoşti. Sau să te recunoşti.

Psihopatia este o tulburare comportamentală, iar cei diagnosticaţi pot duce vieţi obişnuite, pot avea joburi normal, pot fi printre noi. Da, gândesc diferit, dar să fii pshihopat nu înseamnă neapărat că eşti un criminal. Însă există câteva criterii după care să-i recunoşti. Sau să te recunoşti.

1. Ai o părere foarte bună despre tine 2. Ai nevoie constantă de stimulare ca să nu te plictiseşti. 3. Minţi foarte des 4. Eşti manipulator 5. Nu-ţi asumi responsabilitatea pentru faptele tale. 6. Nu simţi remuşcare sau vină 7. Ai sentimente superficiale 8. Nu ai empatie 9. Ai un stil de viaţă parazitar 10. Nu te poţi controla 11. Eşti o persoană promiscuă 12. Ai avut probleme de comportament încă din copilărie 13. Nu ai un scop în viaţă 14. Eşti impulsiv 15. Ai numai relaţii de scurtă durată sau aventuri 16. Ai avut o conduită delincventă juvenilă 17. Nu respecţi legile 18. Eşti agresiv verbal şi/sau fizic 19. Ai un comportament antisocial

FOTO SHUTTERSTOCKRecente

596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg