6 cele mai bizare mituri despre botez, la români

1 75865 original jpg jpeg

Botezul este un ritual creştinesc de primire a cuiva printre credincioşii bisericii. Se spune că în cadrul acestei ceremonii, copilul primeşte un nume şi de asemenea, scapă de păcatul originar care îi este iertat. Taina botezului este un mister pentru cei mai mulţi oameni.

 Totuşi, fiecare părinte îşi doreşte ca bebeluşul său să aibă parte de cea mai frumoasă petrecere. În timp ce unii realizează invitaţii de botez şi aleg localuri selecte pentru a marca evenimentul, alţii aleg să se documenteze şi să afle ce se poate şi ce nu se poate face în ziua ceremoniei. Deşi par uitate de timp, superstiţiile sunt încă prezente în viaţa noastră, indiferent dacă acceptăm acest lucru sau nu.  

1) Spirite rele

Unul dintre cele mai populare mituri despre botez este legat de spiritele rele. În timp ce medicii recomandă ca bebeluşii să fie scoşi la plimbare zilnic, indiferent de anotimp, superstiţioşii susţin că până la botez, copilul nu trebuie să fie scos din casă. Asta pentru a nu oferi spiritelor rele şansa de a-l vedea pe cel care se află sub protecţie divină.

2) Botezul după 40 de zile

În cazul în care bebeluşul este sănătos, iar în prima săptămână de la naştere au apărut probleme, botezul se poate face în orice zi, indiferent dacă este post sau nu. Cele şapte zile sunt necesare pentru înzdrăvenirea minimă a copilului. Totuşi, superstiţioşii nu admit petrecerea ceremoniei de botez decât după 40 de zile de la naştere. Asta pentru ca şi mama să poată participa la ritual.

3) Busuiocul şi banii

Citeşte mai departeRecente